Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή: Δεν συμμετέχουμε στις κυρώσεις, απαράδεκτος ο αποκλεισμός της Ρωσίας από τους διεθνείς οργανισμούς

Αργεντινή: Δεν συμμετέχουμε στις κυρώσεις, απαράδεκτος ο αποκλεισμός της Ρωσίας από τους διεθνείς οργανισμούς
Ο υπουργός Εξωτερικών Santiago Cafiero σημείωσε ότι οι νόμοι της Αργεντινής, ακόμη και θεωρητικά, δεν επιτρέπουν στη χώρα να επιβάλει «μονομερείς κυρώσεις»
Σχετικά Άρθρα

Η κυβέρνηση της Αργεντινής δεν θεωρεί τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας αποτελεσματικό τρόπο επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Αργεντινός υπουργός Εξωτερικών Santiago Cafiero σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Telam, που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 23 Απριλίου 2022.
Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι οι νόμοι της Αργεντινής, ακόμη και θεωρητικά, δεν επιτρέπουν στη χώρα να επιβάλει «μονομερείς κυρώσεις».

Επιστροφή στο διάλογο

«Από την άλλη πλευρά, η Αργεντινή προτείνει επιστροφή στον διάλογο και στον κατευνασμό της πολεμικής σύγκρουσης .
Δεν πιστεύουμε ότι η επιβολή κυρώσεων και αποκλεισμών είναι ένας παραγωγικός τρόπος για την επίτευξη ειρήνης, διαλόγου και διπλωματικών διαπραγματεύσεων», επισήμανε, απαντώντας σε ερώτηση για το κατάσταση γύρω από την Ουκρανία.

Ανθρωπιστικές κρίσεις και αλλού…

Ο Cafiero σημείωσε επίσης ότι για την Αργεντινή, τα συμφέροντα της Λατινικής Αμερικής είναι προτεραιότητα και τώρα υπάρχουν προβλήματα στην περιοχή που χρήζουν προσοχής.
Ο Αργεντινός υπουργός Εξωτερικών επέστησε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι και άλλες χώρες αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή ανθρωπιστικές κρίσεις.
«Είναι αλήθεια ότι ο πόλεμος στην Ευρώπη έχει κάπως τραβήξει την προσοχή της παγκόσμιας κοινότητα, αλλά η ανθρωπιστική κρίση στην Αϊτή δεν είναι λιγότερο πραγματική και δεν εξαφανίζεται επειδή τα μέσα ενημέρωσης δεν επικεντρώνονται σε αυτήν», σημείωσε ο υπουργός.

Επισιτιστική ασφάλεια

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την ένατη Σύνοδο Κορυφής της Αμερικής, που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στο Λος Άντζελες, ο Cafiero ανακοίνωσε την ανάγκη να συζητηθεί το θέμα της επισιτιστικής ασφάλειας στην περιοχή και σημείωσε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να παραμείνουν στο παρασκήνιο».

Μεγαλύτερη ανισότητα και οπισθοδρόμηση

«Το να κρίνουμε χώρες και να επιβάλλουμε κυρώσεις και αποκλεισμούς δεν είναι μέθοδος της Αργεντινής και δεν ήταν ποτέ, και μας φαίνεται ότι τέτοιες ενέργειες στην περιοχή έχουν οδηγήσει μόνο σε μεγαλύτερη ανισότητα και οπισθοδρόμηση στην κοινωνική ανάπτυξη», είπε ο Αργεντινός υπουργός.

Απαράδεκτος ο αποκλεισμός της Ρωσίας

Τόνισε επίσης ότι η επικείμενη Σύνοδος για το Δυτικό Ημισφαίριο θα πρέπει να εγείρει «θέματα που σχετίζονται με τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική και όχι να συνεχίσει να συζητά μόνο θέματα που υπερβαίνουν την περιοχή».
«Η έλλειψη συζήτησης για τα πιεστικά μας ζητήματα δεν τα λύνει, αλλά απλώς τα κάνει αόρατα», πρόσθεσε.
Νωρίτερα, η γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Αργεντινής, Gabriela Serruti, δήλωσε ότι η Αργεντινή δεν θα υποστηρίξει τον αδιάκριτο αποκλεισμό της Ρωσίας από όλους τους διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της G20, λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, καθώς δεν πιστεύει ότι αυτό συμβάλλει την επίλυση της σύγκρουσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο