Τελευταία Νέα
Οικονομία

Με πολιτική παρέμβαση η ελληνική κυβέρνηση… ζητάει αναβάθμιση από την Standard and Poor’s στις 22 Απριλίου 2022

Με πολιτική παρέμβαση η ελληνική κυβέρνηση… ζητάει αναβάθμιση από την Standard and Poor’s στις 22 Απριλίου 2022
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει να υπάρξει αναβάθμιση της Ελλάδος σε ΒΒ+ ώστε να προχωρήσει και άμεσα σε έκδοση 5ετούς ομολόγου αντλώντας 2,5 δισεκ. ευρώ…

Ο αμερικανικός οίκος Standard and Poor’s θα αναβαθμίσει την Ελλάδα σε ΒΒ+ από ΒΒ στις 22 Απριλίου 2022 ή 21 Οκτωβρίου 2022;
Πρωτίστως να αναφέρουμε ότι με βάση τα δεδομένα στην οικονομία και την ενεργειακή κρίση ΔΕΝ θα πρέπει να αναβαθμίσει την Ελλάδα στις 22 Απριλίου.
Ήδη η Ελλάδα βαθμολογείται από τον αμερικανικό οίκο Standard and Poor’s με ΒΒ και θετικές προοπτικές.
Εάν υπάρξει αναβάθμιση θα είναι πολιτικά χειραγωγούμενη και αδικαιολόγητη όπως απέδειξαν Fitch και Moody’s.
Επειδή όμως αναφέρουμε περί χειραγωγούμενης παρέμβασης… πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει να υπάρξει αναβάθμιση της Ελλάδος σε ΒΒ+ ώστε να προχωρήσει και άμεσα σε έκδοση 5ετούς ομολόγου αντλώντας 2,5 δισεκ. ευρώ…
Από που το ζήτησε από... το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών και άλλα lobbies στις ΗΠΑ.

Έχει αποδειχθεί ότι οι οίκοι αξιολόγησης… δεν αξιολογούν τις χώρες με τεχνοκρατικά κριτήρια αλλά χειραγωγούνται οι αξιολογήσεις τους κατά το δοκούν.
Το ζήσαμε αυτό με την χρεοκοπία της Ελλάδος και το βιώνουμε και τώρα με την Ρωσία…
Οι οίκοι αξιολόγησης είναι όργανα πολιτικής και δημοσίων σχέσεων… οπότε η Ελλάδα ζήτησε από τους αμερικανούς να… αναβαθμίσει η Standard and Poor’s στις 22 Απριλίου 2022 την Ελλάδα….

Εάν δεν υπάρξει αναβάθμιση θα είναι μια φυσιολογική εξέλιξη.
Κατά την άποψη του bankingnews δεν θα πρέπει να υπάρξει αναβάθμιση της Ελλάδος δεν πληρούνται τα κριτήρια εν μέσω επιβράδυνσης και διεθνούς αβεβαιότητας….

Όμως εάν υπάρξει αναβάθμιση θα είναι ουδέτερη για την Ελλάδα γιατί η Ελλάδα ήδη βαθμολογείται στην κλίμακα BB High με σταθερές προοπτικές από τον καναδικό οίκο DBRS.
Υπενθυμίζεται ότι λαμβάνεται υπόψη η υψηλότερη βαθμολογία των αναγνωρισμένων οίκων αξιολόγησης.

Όμως σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα δανείζεται κοντά στο 3% στο 10ετές ομόλογο και σχεδόν 2% στο 5ετές, το κόστος δανεισμού έχει αυξηθεί κατακόρυφα και αποσυνδεθεί από τα χειραγωγούμενα παραμύθια της ποσοτικής χαλάρωσης και των πλασματικών χαμηλών επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης