Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα καταβάλουν πρόσθετη οικονομική βοήθεια 500 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία μέσα στον Απρίλιο

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα καταβάλουν πρόσθετη οικονομική βοήθεια 500 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία μέσα στον Απρίλιο
Οικονομική βοήθεια ύψους 500 εκατ. δολαρίων είχαν δώσει οι ΗΠΑ στην Ουκρανία και τον προηγούμενο μήνα
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα αποδεσμεύσουν μια επιπλέον οικονομική βοήθεια ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων για να στηρίξουν την Ουκρανία, ένα ποσό που θα προστεθεί στην οικονομική βοήθεια ύψους επίσης 500 εκατομμυρίων δολαρίων που αποδέσμευσε τον Μάρτιο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.
Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen αναμένεται να ενημερώσει σήμερα τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Denis Smihal, κατά τη διάρκεια μιας κατ’ ιδίαν συνάντησης στην Ουάσιγκτον.
Αυτή η βοήθεια αναμένεται να επιτρέψει στην Ουκρανία να διατηρήσει τη λειτουργία της κυβέρνησης, κατανέμοντας, ιδίως, τους μισθούς και τις συντάξεις και να αποφύγει μια επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην Ουκρανία, διευκρίνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος.
Θα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο, προτού εκταμιευθεί όσο το δυνατόν συντομότερα μπροστά στις επείγουσες ανάγκες.
Η Ουκρανία, στην οποία εισέβαλε η Ρωσία στις 24 Φεβρουαρίου, έχει υποστεί σοβαρές οικονομικές ζημίες, με πολλές καταστροφές υποδομών, επιχειρήσεις που έχουν κλείσει ή έχουν περιορισμένη δραστηριότητα.
Η σύρραξη έχει επίσης επηρεάσει τον σημαντικό αγροτικό τομέα.
Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι υπάρχει ανάγκη ενός ποσού ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον μήνα, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία της οικονομίας της χώρας, δήλωσε χθες η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Kristalina Georgieva.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Wally Adeyemo αναμένεται επίσης να παραστεί σήμερα στη συνάντηση μεταξύ της Yellen και του Smihal, όπως και ο Ουκρανός υπουργός Οικονομικών Serhy Marchenko, ο οποίος μπόρεσε να συμμετάσχει χθες στη συνεδρίαση της G20, αν και η Ουκρανία δεν είναι μέλος της ομάδας των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->