Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παυλάκης για έξαρση ηπατίτιδας: Σοβαρό θέμα – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Παυλάκης για έξαρση ηπατίτιδας: Σοβαρό θέμα – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
Ενδεχομένως ο κορωνοϊός να συμμετέχει έμμεσα στο πρόβλημα είπε ο κ.Παυλάκης
Σχετικά Άρθρα

Για σοβαρό θέμα έκανε λόγο ο Γιώργος Παυλάκης, ιατρός - ερευνητής στις ΗΠΑ αναφερόμενος στην έξαρση περιστατικών ηπατίτιδας παιδιών στο εξωτερικό.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Παυλάκης είπε πως τα δύο από τα συνολικά εννέα παιδιά που νόσησαν με ηπατίτιδα στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, υπέστησαν καταστροφή στο συκώτι τους και χρειάστηκε να κάνουν μεταμόσχευση, ενώ υποστήριξε ότι στην Αγγλία τα κρούσματα κυμαίνονται από 70 έως 90.
«Χωρίς να είναι τίποτα σίγουρο, τα τελευταία δεδομένα «δείχνουν» ότι μπορεί να ευθύνεται ένας κοινός αδενοϊός, ο αδενοϊός 41, ο οποίος «δεν κάνει ηπατίτιδες».
Χρειαζόμαστε χρόνο» ανέφερε ο κ.Παυλάκης σχετικά με τις αιτίες της έξαρσης ηπατίτιδας.
«Θα μπορούσε να είναι και τελείως τυχαίο αλλά λόγω της συχνότητας εμφάνισης του εν λόγω αδενοϊού στα παιδιά που νοσούν «δεν μπορούμε να τα ρίχνουμε όλα στην τύχη».

Καμία σχέση τα εμβόλια

«Το χειρότερο σενάριο είναι ότι καθώς δυστυχώς πολλά από αυτά τα παιδιά είχαν μολυνθεί και από κορωνοϊό, ένα μεγάλο μέρος του ανοσοποιητικού τους είχε καταστραφεί καθιστώντας τα ευάλωτα.
Μπορεί να συνδέεται.
Δεν είναι τίποτα σίγουρο.
Ένα κακό σενάριο είναι ότι δυστυχώς ο κορωνοϊός συμμετέχει έμμεσα, οπότε μια κάποια άλλη ιική λοίμωξη που δεν θα είχε σοβαρές επιπτώσεις τώρα μπορεί να έχει», τόνισε ο κ.Παυλάκης, επισημαίνοντας ότι το μόνο που είναι απόλυτα σαφές είναι ότι τα εμβόλια δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με την έξαρση της ηπατίτιδας.
«Πώς το ξέρουμε;
Τα παιδιά αυτά είναι 1 - 2 χρονών, δεν είχαν εμβολιαστεί.
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο», τόνισε ο κ.Παυλάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης