Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έφοδος φιλορώσων ανταρτών στο εργοστάσιο Azovstal – Η ύστατη μάχη στη Μαριούπολη

Έφοδος φιλορώσων ανταρτών στο εργοστάσιο Azovstal – Η ύστατη μάχη στη Μαριούπολη
Θέλουμε να απελευθερώσουμε το εργοστάσιο το συντομότερο δυνατό λένε οι φιλορώσοι αντάρτες
Σχετικά Άρθρα

Έφοδο στο εργοστάσιο παραγωγής χάλυβα Azovstal, το οποίο αποτελεί τον τελευταίο θύλακα των Ουκρανών στη Μαριούπολη, πραγματοποιούν δυνάμεις των φιλορώσων αυτονομιστών με απώτερο στόχο να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην πόλη.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο Eduard Basurin, εκπρόσωπος των φιλορώσων αυτονομιστών, υποστήριξε ότι δυνάμεις των αυτονομιστών επιχειρούν να εισβάλλουν στο εργοστάσιο, ενώ ο Denis Pushilin, επικεφαλής των αυτονομιστών του Donetsk, είπε πως στόχος των αυτονομιστών είναι να απελευθερώσουν το εργοστάσιο το συντομότερο δυνατό.
Εκτιμάται πως στο εργοστάσιο βρίσκονται περίπου 800 Ουκρανοί στρατιώτες αλλά και δεκάδες πολίτες, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά που αναζήτησαν καταφύγιο στα υπόγεια του εργοστασίου προκειμένου να προφυλαχθούν από τους βομβαρδισμούς.
Μάλιστα νωρίτερα οι Ουκρανοί είχαν ζητήσει να δημιουργηθεί ανθρωπιστικός διάδρομος για την εκκένωση των αμάχων από το εργοστάσιο.

Νέο τελεσίγραφο Ρωσίας

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία κάλεσε τις ουκρανικές δυνάμεις και τους ξένους μισθοφόρους να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal έως τις 12:00 το μεσημέρι ώρα Μόσχας (και ώρα Ελλάδας).
«Όλοι όσοι καταθέσουν τα όπλα τους έχουν εγγύηση ότι θα παραμείνουν ζωντανοί», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης