Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανοί εκπαιδεύουν τους Ουκρανούς και μάχονται με το τάγμα Azov στη Μαριούπολη

Βρετανοί εκπαιδεύουν τους Ουκρανούς και μάχονται με το τάγμα Azov στη Μαριούπολη
Ο βρετανικός στρατός εμπλέκεται άμεσα στη στρατιωτική σύγκρουση.
Σχετικά Άρθρα

Οι βρετανικές ειδικές δυνάμεις μάχονται άμεσα εναντίον της Ρωσίας.
Αυτό είναι ήδη πρακτικά αναγνωρισμένο σε επίσημο επίπεδο.
Για Ρωσία αυτό το γεγονός δεν ήταν μυστικό από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία.
Ωστόσο, το επίσημο Λονδίνο το αρνείται μέχρι στιγμής, δηλώνοντας ότι απέσυρε όλους τους στρατιωτικούς εκπαιδευτές του από το εκπαιδευτικό κέντρο Yavorovsky στα μέσα Φεβρουαρίου.
Όμως, η φλυαρία ουκρανών στρατιωτικών δεν έχει.. όρια.
Οι Times ανέφεραν ότι η Αμυντική Δύναμη του Κιέβου εκπαιδεύεται τώρα από την Βρετανική Ειδική Αεροπορία (SAS).
Και αυτή τη φορά, το επίσημο Λονδίνο δεν βιάζεται να διαψεύσει αυτές τις πληροφορίες: υπάρχουν πάρα πολλές επιβεβαιώσεις.

De facto εμπλοκή

Έτσι, de facto αναγνωρίζει ότι ο βρετανικός στρατός εμπλέκεται άμεσα στη στρατιωτική σύγκρουση.
Επαναλαμβάνουμε: για πολύ καιρό δεν ήταν μυστικό ότι ο βρετανικός στρατός συμμετείχε πολύ περισσότερο στα ουκρανικά γεγονότα από ότι παραδέχεται το Λονδίνο.
Tο 2018, οι υπηρεσίες πληροφοριών του Donetsk ανέφεραν την άφιξη εκπαιδευτών από τη Βρετανία στην πρώτη γραμμή του ουκρανικού στρατού, στο Donbass. Έκτοτε, τα δεδομένα αυτά έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερες από μία φορές άμεσα ή έμμεσα.
Όταν η Ρωσία ξεκίνησε μια ειδική επιχείρηση, η ανώτατη ηγεσία της Βρετανίας - από τον πρωθυπουργό μέχρι τους απλούς αξιωματούχους - δήλωνε συνεχώς ότι τα σχέδιά τους δεν περιελάμβαναν την παρουσία του στρατού στο έδαφος της Ουκρανίας, καθώς σε αυτήν την περίπτωση ο κίνδυνος να ξεκινήσει παγκόσμιος πόλεμος ήταν σημαντικός.
Ωστόσο, από τις πρώτες μέρες των εχθροπραξιών, ο βρετανικός Τύπος ενθάρρυνε και ευλογούσε τους μισθοφόρους τους που πήγαν να «πυροβολήσουν τους Ρώσους» και υποσχέθηκαν να «σκοτώσουν όσους περισσότερους μπορούν».
Αργότερα, όταν πιάνονται αιχμάλωτοι, κλαίνε και ορκίζονται ότι έπαιξαν ρόλο γιατρών, εθελοντών, μαγείρων και σε καμία περίπτωση δεν ήταν ελεύθεροι σκοπευτές, και επαγγελματίες μισθοφόροι. Η βρετανική κυβέρνηση προσποιήθηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με τους «στρατιώτες της τύχης» που πολεμούσαν εναντίον του ρωσικού στρατού.
Ωστόσο, η παρουσία μισθοφόρων έγινε δύσκολο να κρυφτεί λόγω του μεγάλου αριθμού τους. Τότε γεννήθηκε ο θρύλος ότι στην Ουκρανία υπάρχουν ήδη υπηρετημένοι βετεράνοι της SAS ηλικίας 40 έως 60 ετών. Και φέρεται να «απασχολήθηκαν όχι από τη βρετανική κυβέρνηση, αλλά από ένα ανώνυμο ευρωπαϊκό κράτος που τους πληρώνει μέσω ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας».
Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, δεδομένου ότι η γηραιά Αλβιώνα έχει μάλλον αυστηρούς νόμους κατά των μισθοφόρων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο «στρατιώτης της τύχης» Aiden Eslin, ο οποίος μετά από περιπέτειες στη Συρία, συνελήφθη από τη βρετανική αστυνομία και κατηγορήθηκε για παραβίαση του νόμου περί τρομοκρατίας.
Τώρα, έχοντας συλληφθεί στη Μαριούπολη ισχυρίστηκε ότι δεν συμμετείχε στις εχθροπραξίες και ότι αρνήθηκε να πυροβολήσει, ενώ εξηγεί τα εμφανή σημάδια από τη σκανδάλη των φορητών όπλων στο δάχτυλό του από κάποια.. ατυχήματα…
Αυτό βέβαια έρχεται σε αντίθεση με πρόσφατες δηλώσεις του για την εμπειρία και τα καθήκοντα του στη μάχη.

Το είχε παραδεχθεί…

Μόλις πριν από δύο μήνες, είπε σε εφημερίδες της χώρας του πώς ήταν «έτοιμος να πολεμήσει και να πεθάνει για την Ουκρανία». Βέβαια βρετανικά ΜΜΕ προσπαθούν να μην αναφέρουν αυτά τα λόγια του συμπατριώτη τους, δηλώνοντας ότι ο Έσλιν, παραδόθηκε ηρωικά και «χρησιμοποιείται από τη ρωσική προπαγάνδα».
Γάλλος δημοσιογράφος της Le Figaro Malbruno, το όνομα του οποίου έγινε γνωστό το 2004 όταν συνελήφθη από Ιρακινούς ισλαμιστές, επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι οι επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού από τις πρώτες ημέρες των εχθροπραξιών διευθύνονται απευθείας από τους σημερινούς αξιωματικούς των επίλεκτων μονάδων τoυ αμερικανικού και βρετανικού στρατού.

Η αποκάλυψη

Ούτε η Ουάσιγκτον ούτε το Λονδίνο διέψευσαν αυτές τις αναφορές, παρά τον θόρυβο που ξεσηκώθηκε.Και τότε οι Times, επικαλούμενοι πολλές πηγές στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ταυτόχρονα, αποκάλυψαν ένα ανοιχτό μυστικό: αξιωματικοί της SAS είναι άμεσα παρόντες στο Κίεβο. Και ας προσπάθησε η βρετανική εφημερίδα να το παρουσιάσει ως «επιστροφή στην Ουκρανία», αλλά σχεδόν κανείς δεν αμφιβάλλει ότι οι βρετανικές ειδικές δυνάμεις δεν έφυγαν από αυτή τη χώρα.
Δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να μάθουμε τα ονόματα των επόμενων υπηκόων της Αυτής Μεγαλειότητος, που υπηρέτησαν ως «μάγειρες» στο τάγμα «Azov» με ίχνη πυρίτιδας στα χέρια. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, έως και 400 ξένοι μισθοφόροι είναι περικυκλωμένοι στο Azovstal…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης