Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκαθαρίζει ο Vucic: Η Σερβία θα συνεχίσει να διατηρεί φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία και την Κίνα

Ξεκαθαρίζει ο Vucic: Η Σερβία θα συνεχίσει να διατηρεί φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία και την Κίνα
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Vučić και Bocan-Kharchenko συζήτησαν την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένου του ενεργειακού τομέα, δεδομένου ότι σύντομα θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την ποσότητα, την τιμή και άλλους όρους για την προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Σερβία

Η Σερβία θα συνεχίσει να διατηρεί φιλικές σχέσεις τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Κίνα σύμφωνα με τον Σέρβο πρόεδρο Vucic, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ρώσο πρεσβευτή Bocan-Kharchenko, αναφέρει η TASS.
Ο Vučić ευχαρίστησε τον Bocan-Kharchenko για τα συγχαρητήριά του σχετικά με τη νίκη του στις εκλογές στη Σερβία στις 3 Απριλίου φέτος και τόνισε ότι «η Σερβία στην ευρωπαϊκή της πορεία θα συνεχίσει να διατηρεί παραδοσιακές φιλικές σχέσεις και εταιρική σχέση με τη Ρωσία και την Κίνα».
Οι δηλώσεις του αναφέρονται από την προεδρική υπηρεσία Τύπου.

Τι δήλωσε για τα Βαλκάνια

Ο Σέρβος ηγέτης ενημέρωσε τον Ρώσο πρεσβευτή για την τρέχουσα κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και τόνισε ότι η Σερβία είναι προσηλωμένη στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Vučić και Bocan-Kharchenko συζήτησαν την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένου του ενεργειακού τομέα, δεδομένου ότι σύντομα θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την ποσότητα, την τιμή και άλλους όρους για την προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Σερβία.
Επιπλέον, ο πρόεδρος και ο πρέσβης συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία.
Ο Alexander Botan-Kharchenko εξήγησε την άποψη της Ρωσίας και ο Vucic, με τη σειρά του, εξέφρασε την ελπίδα για ένα γρήγορο τέλος αυτής της σύγκρουσης και ευχήθηκε ειρήνη.

Η συνομιλία με Putin

Στις 6 Απριλίου, οι Πρόεδροι της Σερβίας και της Ρωσίας Aleksandar Vučić και Vladimir Putin είχαν τηλεφωνική συνομιλία, κατά την οποία οι ηγέτες επιβεβαίωσαν την αμοιβαία πρόθεσή τους να αναπτύξουν περαιτέρω τη ρωσο-σερβική στρατηγική εταιρική σχέση, να επεκτείνουν τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις, συμπεριλαμβανομένου του ενεργειακού τομέα.
Μετά τις συνομιλίες μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας και της Σερβίας στο Σότσι στις 25 Νοεμβρίου, η Ρωσία διατήρησε την τιμή του φυσικού αερίου για τη Σερβία στα 270 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα. m για τους επόμενους έξι μήνες, μετά τους οποίους θα προσφερθούν στο Βελιγράδι όροι για ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο, το οποίο ο Πρόεδρος της Σερβίας χαρακτήρισε «εξαιρετικό».
Την 1η Ιανουαρίου, η Gazprom άρχισε να προμηθεύει φυσικό αέριο στη Σερβία μέσω μιας νέας διαδρομής. Το αέριο μεταφέρεται από τη Ρωσία μέσω του υπεράκτιου αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream και περαιτέρω μέσω της Τουρκίας. Στη συνέχεια, μέσω του εθνικού συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου της Βουλγαρίας, εισέρχεται στη Σερβία

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης