Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα ισχύος από Κίνα ενώ αμερικανική αντιπροσωπεία βρισκόταν στην Ταϊβάν – Με αεροσκάφη και πλοία περικύκλωσε το νησί

Μήνυμα ισχύος από Κίνα ενώ αμερικανική αντιπροσωπεία βρισκόταν στην Ταϊβάν – Με αεροσκάφη και πλοία περικύκλωσε το νησί
Ο κινεζικός στρατός έστειλε φρεγάτες, βομβαρδιστικά, μαχητικά αεροσκάφη και άλλες δυνάμεις στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας
Σχετικά Άρθρα

Και ενώ υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία των ΗΠΑ έστελνε μήνυμα υποστήριξης στην Ταϊβάν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις 15 Απριλίου, η Κίνα διεξήγαγε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από το νησί, ενισχύοντας την απειλή του να χρησιμοποιήσει στρατιωτικά μέσα για να τη θέσει υπό έλεγχο.
Με επικεφαλής τον γερουσιαστή Lindsey Graham η εξαμελής διακομματική αμερικανική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Ταϊβάν Tsai Ing-wen στο γραφείο της στην Ταϊπέι το πρωί της Παρασκευής (15/4).
Ο κινεζικός στρατός έστειλε φρεγάτες, βομβαρδιστικά, μαχητικά αεροσκάφη και άλλες δυνάμεις στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας και σε περιοχές γύρω από την Ταϊβάν, σύμφωνα με το Πεκίνο.
Οι αεροπορικές και ναυτικές ασκήσεις ήταν ως απάντηση στις «πρόσφατες αρνητικές ενέργειες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης αντιπροσωπείας νομοθετών στην Ταϊβάν», δήλωσε ο Zhao Lijian, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Epoch Times.
Το Πεκίνο θα «συνεχίσει να λαμβάνει ισχυρά μέτρα για να διαφυλάξει αποφασιστικά την κυριαρχία του», είπε ο Ζhao.

Δυσαρεστημένο το Πεκίνο

Η κινεζική ηγεσία αντιτίθεται σε οποιεσδήποτε επίσημες ανταλλαγές μεταξύ της Ταϊβάν και άλλων κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο.
Θεωρεί το αυτοδιοικούμενο νησί ως δικό του έδαφος που πρέπει να καταληφθεί με τη βία εάν χρειαστεί.
Από την πλευρά του ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Robert Menendez αναγνώρισε ότι το Πεκίνο δυσαρεστήθηκε με την επίσκεψη της αμερικανικής αντιπροσωπείας αλλά αυτό δεν απέτρεψε την πραγματοποίησή της.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης