Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ΕΕ θα διαθέσει επιπλέον 50 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ΕΕ θα διαθέσει επιπλέον 50 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια

Η νέα χρηματοδότηση θα καλύψει τις πιο επείγουσες ανθρωπιστικές ανάγκες

Επιπλέον 50 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η ΕΕ σε ανθρωπιστική βοήθεια για τη στήριξη των ανθρώπων που πλήττονται από τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων 45 εκατ. ευρώ για ανθρωπιστικά έργα στην Ουκρανία και 5 εκατ. ευρώ για τη Μολδαβία.
Συνολικά η χρηματοδότηση της ΕΕ για ανθρωπιστική βοήθεια λόγω του πολέμου φτάνει τα 143 εκατ. ευρώ. Η εν λόγω χρηματοδότηση αποτελεί μέρος της δέσμης στήριξης ύψους 1 δισ. ευρώ που υποσχέθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά την εκδήλωση «Stand Up For Ukraine» την προηγούμενη εβδομάδα.

Τι θα καλύψει - Δήλωση Lenarčič

Η νέα χρηματοδότηση θα καλύψει τις πιο επείγουσες ανθρωπιστικές ανάγκες παρέχοντας επείγουσες ιατρικές υπηρεσίες, πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό, καταφύγιο και προστασία, μετρητά και υποστήριξη κατά της έμφυλης βίας.
Ο επίτροπος για τη διαχείριση κρίσεων, Janez Lenarčič , δήλωσε πως «με εκατομμύρια ανθρώπους να βρίσκονται υπό καθεστώς μετακίνησης ή παγιδευμένους σε ενεργές εμπόλεμες ζώνες, οι ανάγκες στην Ουκρανία είναι ήδη τεράστιες. Τώρα, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για περαιτέρω αύξηση των ανελέητων επιθέσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία, ιδίως στα ανατολικά. Με αυτό το πρόσθετο ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ η ΕΕ συνεχίζει να διαθέτει ταχέως ανθρωπιστική χρηματοδότηση στους εταίρους της, προκειμένου να κλιμακωθεί περαιτέρω η βοήθεια. Θα βοηθήσει τους ανθρώπους σε δυσπρόσιτες περιοχές που έχουν αποκοπεί από την πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς και εκείνους, που αναγκάστηκαν να φύγουν και να αφήσουν τα πάντα πίσω τους. Ουκρανία, είμαστε μαζί σου».
janez.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης