Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λάδι στη φωτιά ρίχνει η Λιθουανία – Καλεί Φινλανδία και Σουηδία να ενταχθούν άμεσα στο ΝΑΤΟ

Λάδι στη φωτιά ρίχνει η Λιθουανία – Καλεί Φινλανδία και Σουηδία να ενταχθούν άμεσα στο ΝΑΤΟ
Η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα βελτιώσει την κατάσταση ασφάλειας στην περιοχή της Βαλτικής, δήλωσε ο πρόεδρος της Λιθουανίας

Η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την ασφάλεια των χωρών της Βαλτικής και θα ενισχύσει τη δυτική στρατιωτική συμμαχία, δήλωσε ο πρόεδρος της Λιθουανίας, καλώντας τις δύο σκανδιναβικές χώρες να μην χάνουν χρόνο και να υποβάλουν αίτηση προσχώρησης.
Ο Gitanas Nauseda αγνόησε τις ρωσικές προειδοποιήσεις περί αύξησης της στρατιωτικής παρουσίας στη Βαλτική και την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, αναφέρουν οι Financial Times.
Είπε ότι η Μόσχα έχει διατηρήσει τέτοια όπλα στον θύλακα του Καλίνινγκραντ εδώ και πολλά χρόνια και ότι η Φινλανδία και η Σουηδία θα απαντούσαν μόνο στη ρωσική επιθετικότητα.

Η ένταξη στο ΝΑΤΟ

«Η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα βελτιώσει την κατάσταση ασφάλειας στην περιοχή της Βαλτικής.
Θα είμαστε σε θέση να επιβλέπουμε και να ελέγχουμε καλύτερα την περιοχή της Βαλτικής από στρατιωτική άποψη.
Αλλά αυτό θα ενισχύσει επίσης το ΝΑΤΟ ως οργανισμό», είπε ο Nauseda στους Financial Times.
Και οι δύο χώρες είναι μέλη της ΕΕ, αλλά έμειναν εκτός ΝΑΤΟ, πιστεύοντας ότι οι σχέσεις με τη Ρωσία εξυπηρετούνταν καλύτερα με την παραμονή εκτός της συμμαχίας.
Αλλά σε μια απρόσμενη εξέλιξη, η Φινλανδία πρόκειται να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ τις επόμενες εβδομάδες, ενώ η Σουηδία εξετάζει εάν θα ακολουθήσει το παράδειγμά της, καθώς και οι δύο αξιολογούν τις εξελίξεις μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης