Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου για ακρίβεια: Εθνικά μέτρα εάν δεν υπάρξουν ευρωπαϊκά

Οικονόμου για ακρίβεια: Εθνικά μέτρα εάν δεν υπάρξουν ευρωπαϊκά
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «κατακλυσμιαίες» τις εξελίξεις στην ενεργειακή αγορά με τις πρωτοφανείς ανατιμήσεις προσθέτοντας ότι «οι καιροί δεν μπορούν να περιμένουν»
Σχετικά Άρθρα
Για τη λήψη εθνικών μέτρων σε περίπτωση που δεν υπάρξουν ευρωπαϊκά δεσμεύθηκε -για ακόμα μία φορά- η κυβέρνηση.
«Εφόσον δεν υπάρξουν ευρωπαϊκά μέτρα θα υπάρξουν εθνικά μέτρα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Μάλιστα αυτή ήταν σχεδόν η μονότονη απάντηση του κ. Οικονόμου στα σχετικά ερωτήματα. «Αναμένουμε ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, αν αυτό δεν γίνει η χώρα θα εφαρμόσει το δικό της εθνικό σχέδιο» είναι μια ακόμα χαρακτηριστική φράση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος εισηγητικά είχε υπογραμμίσει ότι «ο πρωθυπουργός επιμένει σε ευρωπαϊκή λύση, επειδή κανένας εθνικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να σηκώσει τέτοιο βάρος.
Ωστόσο χαρακτήρισε «κατακλυσμιαίες» τις εξελίξεις στην ενεργειακή αγορά με τις πρωτοφανείς ανατιμήσεις προσθέτοντας ότι «οι καιροί δεν μπορούν να περιμένουν».
O κ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση και η Κομισιόν έχει πάρει σαφή εντολή από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να καταθέσει σχετικές προτάσεις. Αυτή ουσιαστικά ήταν και η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου όταν κλήθηκε να σχολιάσει σχετικές δηώσεις της επιτρόπου Ενέργειας της ΕΕ στο Φόρουμ των Δελφών όταν η τελευταία άφηνε να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξει πλαφόν στην τιμή χονδρικής καθώς η ζήτηση καλύπτεται από την προσφορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης