Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δημόπουλος (ΕΚΠΑ): Ποιοι πεθαίνουν από covid – Οδεύουμε σε ύφεση της πανδημίας

Δημόπουλος (ΕΚΠΑ): Ποιοι πεθαίνουν από covid – Οδεύουμε σε ύφεση της πανδημίας
Μη πλήρως εμβολιασμένοι είναι όσοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση είπε ο κ.Δημόπουλος
Σχετικά Άρθρα
Στον υψηλό αριθμό των θανάτων από covid αναφέρθηκε ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής και πρύτανης ΕΚΠΑ Θανάσης Δημόπουλος, ο οποίος εκτίμησε πως οδεύουμε προς ύφεση της πανδημίας.
«Ο αριθμός των θανάτων συσχετίζεται με έναν σημαντικό αριθμό ακόμα δυστυχώς είτε ηλικιωμένων είτε συμπολιτών μας με σημαντικά ιατρικά προβλήματα οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως.
Μη πλήρως εμβολιασμένοι είναι όσοι δεν έχουν κάνει τις 3 δόσεις και την 4η δόση για τα άτομα για τα οποία υπάρχει ένδειξη εδώ και καιρό.
Επίσης ένα άλλο θέμα είναι η καταγραφή των ασθενών.
Όταν ένας ασθενής φτάσει στα επείγοντα του νοσοκομείου με ένα αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, με ένα βαρύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, με μια γαστρορραγία και βρεθεί ότι είναι θετικός ως προς τον κορωνοϊό, αυτός στην συνέχεια αν η εξέλιξή του δεν είναι καλή θα καταγραφεί ως περιστατικό το οποίο απεβίωσε ως covid ενώ είναι με covid.
Αυτό ισχύει παγκοσμίως και δεν υπάρχει τρόπος να το ξεκαθαρίσει κανείς απόλυτα» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ.Δημόπουλος.

Άρση μέτρων

Όπως είπε ο κ.Δημόπουλος, η λύση είναι η ολοκλήρωση των εμβολιασμών, η λήψη των αντιικών φαρμάκων σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, για ηλικιακές ομάδες που έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στα αντιικά φάρμακα σε περίπτωση μόλυνσης.
«Το γεγονός ότι η πολιτεία θα προχωρήσει σε μια άρση των μέτρων δεν σημαίνει ότι ο καθένας μας με την ευθύνη και την συναίσθηση που έχει για τον εαυτό του δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα μέτρα αυτά σε ειδικές συνθήκες, όπως όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
Η αρμόδια επιτροπή η οποία έχει αποδείξει ότι μελετά τα δεδομένα πολύ ενδελεχώς, με πολλή σοβαρότητα και ενασχόληση εκατοντάδων ωρών θα προτείνει στην πολιτεία τα μέτρα που θα είναι τα πλέον εφικτά στις σημερινές συνθήκες» ανέφερε ο κ.Δημόπουλος.
Ερωτηθείς για την κατάργηση των self test στα σχολεία ο κ. Δημόπουλος, σχολίασε πως στην διαδικασία περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων, μπαίνει και αυτό.
«Είναι μια συνολική πρόταση σε μια στρατηγική που συνάδει με τα δεδομένα που έχουμε.
H βελτίωση του καιρού και το γεγονός ότι πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού είτε έχει εκτεθεί στον κορωνοϊό είτε έχει εμβολιαστεί, δείχνουν ότι οδεύουμε προς μια ύφεση της πανδημίας, εκτίμησε ο κ. Δημόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης