Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η διχοτόμηση της Ουκρανίας σε Ανατολική και Δυτική το σχέδιο της Ρωσίας – Προετοιμάζουν μεγάλη επίθεση, έπεσε η Μαριούπολη

Η διχοτόμηση της Ουκρανίας σε Ανατολική και Δυτική το σχέδιο της Ρωσίας – Προετοιμάζουν μεγάλη επίθεση, έπεσε η Μαριούπολη
Η ζώνη ανατολικά του Δνείπερου ποταμού από το Kharkiv βόρεια έως Kherson και Κριμαία νότια ουσιαστικά αποτελούν το 33% των εδαφών της Ουκρανίας και είναι η πιο κρίσιμη στρατηγικά περιοχή της χώρας καθώς διαθέτει τις περισσότερες πρώτες ύλες, φυσικό αέριο αλλά και πολλά γεωργικά προϊόντα
Σχετικά Άρθρα

Η διχοτόμηση της Ουκρανίας σε Ανατολική και Δυτική φαίνεται ότι είναι το βασικό σχέδιο της Ρωσίας και του νέου επικεφαλής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία στρατηγού Aleksandr Vladimirovich Dvornikov, ο οποίος έχει γνώσεις στον αστικό πόλεμο καθώς συνέβαλλε στην απελευθέρωση του Χαλεπιού στην Συρία. 
Η διχοτόμηση στα Ανατολικά φαίνεται ότι θα περιλαμβάνει την βόρεια ζώνη από το Kharkiv προς το Izyum που θεωρείται πολύ κρίσιμο στρατηγικά με κατεύθυνση νότια προς Luhansk και Donetsk της ευρύτερης περιοχής του Donbass – μεγάλο μέρος του οποίου ήδη ελέγχουν οι ρωσικές δυνάμεις -.
Μια δήλωση του Lavrov του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών έχει μεγάλη σημασία "ακόμη και εάν ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός από τις ρωσικές δυνάμεις" η δήλωση αυτή δείχνει ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για μεγάλη επίθεση...
Η Μαριούπολη έχει πέσει και παρά τους ελάχιστους θύλακες ουκρανικής αντίστασης που έχουν απομείνει μπορεί να ειπωθεί ότι η Μαριούπολη στην Αζοφική θάλασσα έπεσε στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων.
Οι αναφορές για χρήση χημικών όπλων στην Μαριούπολη στις 11 Απριλίου επειδή πολλοί ουκρανοί είχαν προβλήματα δύσπνοιας είναι ουκρανική προπαγάνδα.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν διχοτομήσει την Μαριούπολη και μόνο η περιοχή στο εργοστάσιο Azovstal στην Ανατολική Μαριούπολη παραμένει ακόμη υπό τον έλεγχο λίγων ουκρανών στρατιωτών.
Η ολοκληρωτική κατάληψη της Μαριούπολης είναι μονόδρομος, θέμα ελάχιστων ημερών…
Το ρωσικό σχέδιο διχοτόμησης περιλαμβάνει προφανώς κίνηση των ρωσικών δυνάμεων έως το Dnipo και Zaporizhia και ακόμη πιο νότια στην Kherson έως το Mykolaiv που ακόμη δεν έχει πέσει στα χέρα των ρωσικών δυνάμεων…
Εάν η Ρωσία προχωρήσει έως την Οδησσό αποκλείοντας την Δυτική Ουκρανία από την Μαύρη Θάλασσα ακόμη δεν είναι σαφές….
Η ζώνη ανατολικά του Δνείπερου ποταμού από το Kharkiv βόρεια έως Kherson και Κριμαία νότια ουσιαστικά αποτελούν το 33% των εδαφών της Ουκρανίας και είναι η πιο κρίσιμη στρατηγικά περιοχή της χώρας καθώς διαθέτει τις περισσότερες πρώτες ύλες, φυσικό αέριο αλλά και πολλά γεωργικά προϊόντα.
DraftUkraineCoTApril112022.png

Mariupol_Battle_Map_Draft_April_112022.png

Κομβόι 8 μιλίων από τεθωρακισμένα της Ρωσίας προσεγγίζει το Izyum

Υπάρχουν πληροφορίες ότι στην Ανατολική Ουκρανία η Ρωσία έχει μεταφέρει 60.000 ρώσους στρατιώτες προετοιμάζοντας την μεγάλη επίθεση ενώ ένα κομβόι 8 μιλίων από τεθωρακισμένα και άλλο εξοπλισμό πλησιάζει την κρίσιμη περιοχή του Izyum.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να αναπτύσσονται εκ νέου στην περιοχή του Kharkiv για να υποστηρίξουν τη συνεχιζόμενη ρωσική επίθεση νότια του Izyum προς το Slovyansk και το Barvinkove.
Οι δορυφορικές εικόνες της Maxar Technologies κατέγραψαν μια συνοδεία εκατοντάδων οχημάτων (συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων οχημάτων, ρυμουλκούμενου πυροβολικού και εξοπλισμού υποστήριξης) που εκτείνεται τουλάχιστον 8 μίλια, κινούμενη νότια μέσω του Vleykyi Burluk, περίπου 100 χλμ βόρεια του Izyum και 90 χλμ ανατολικά του Kharkiv.

Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε στις 10 Απριλίου ότι μονάδες της Κεντρικής και Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας συνέχισαν να φτάνουν στις περιφέρειες Belgorod, Voronezh και Kursk της Ρωσίας για περαιτέρω ανάπτυξη στο μέτωπο Izyum.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα επισκεύασαν την κύρια γέφυρα στο Izyum στις 10 Απριλίου, συμπληρώνοντας την προηγουμένως εγκατεστημένη πλωτή γέφυρα τους.
Ένα φιλορωσικό κανάλι στο Telegram απεικόνισε άρματα μάχης T-80 από την 4η Μεραρχία Αρμάτων Φρουρών (η οποία προηγουμένως αναπτύχθηκε από τον άξονα Sumy) σε απροσδιόριστη τοποθεσία στην Περιφέρεια Kharkiv στις 9 Απριλίου.
Αυτές οι δυνάμεις πιθανότατα αναπτύσσονται για να υποστηρίξουν τις συνεχιζόμενες ρωσικές επιχειρήσεις κοντά στο Izyum.
ζ5.jpg
ζ6.jpg

ζ7.jpg

Δεκάδες χιλιάδες οι νεκροί στην Μαριούπολη κατά τον Zelensky

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky ανέφερε ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες νεκροί στην Μαριούπολη κάποιοι αναφέρουν ότι οι νεκροί ξεπερνούν τις 5.000 ή 7.000 ενώ ορισμένοι άλλοι κάνουν λόγο για 18.000 νεκρούς.
Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι οι Ουκρανικές δυνάμεις… χρησιμοποίησαν σπίτια και πολιτικά κτήρια ως ορμητήρια επιθέσεων και εύλογα οι ρωσικές δυνάμεις τα βομβάρδισαν.
Υπολογίζεται ότι το 86% των σπιτιών στην Μαριούπολη έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές, η πόλη δεν θεωρείται κατοικήσιμη.
Επίσης μετά από 40 ημέρες πολέμου οι Ουκρανοί τώρα μιλούν για χιλιάδες νεκρούς στην Μαριούπολη.

Η Γερμανία στέλνει Leopard 1 στην Ουκρανία

Η Γερμανική εταιρεία κατασκευής στρατιωτικού εξοπλισμού Rheinmetall ετοιμάζεται να προμηθεύσει έως και 50 μεταχειρισμένα άρματα μάχης Leopard 1 στην Ουκρανία, ανέφερε εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου.
Η Rheinmetall θα μπορούσε να παραδώσει τα πρώτα τανκς σε έξι εβδομάδες και τα υπόλοιπα μέσα στους επόμενους τρεις μήνες μέσω της θυγατρικής της Rheinmetall Italia, εάν λάβει το πράσινο φως από τη γερμανική κυβέρνηση, δήλωσε στην Handelsblatt ο διευθύνων σύμβουλος Armin Papperger.
Η Handelsblatt ανέφερε ότι πολιτικοί από τη γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού, που αποτελείται από Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινους και Ελεύθερους Δημοκράτες, είναι θετική να παραδώσει Leopard, στους Ουκρανούς.

Ο νέος επικεφαλής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία στρατηγός Aleksandr Vladimirovich Dvornikov, τι σηματοδοτεί;

Η εμπειρία του στρατηγού Aleksandr Vladimirovich Dvornikov από την επίβλεψη της επίθεσης υπέρ του Asad στην Συρία που ανακατέλαβε το Χαλέπι επίσης πιθανότατα του έδωσε περισσότερη εικόνα για τη διεξαγωγή του σύγχρονου αστικού πολέμου από τους διαδόχους του στη Συρία, αν και ο αστικός πόλεμος στη Συρία δεν περιοριζόταν στο Χαλέπι.
Ο Dvornikov διέταξε την τελική επίθεση υπέρ του Asad που ανακατέλαβε το Χαλέπι —τη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, με πληθυσμό πάνω από 2 εκατομμύρια πριν από τον πόλεμο—το 2016.
Το Χαλέπι ήταν μια από τις πιο αιματηρές εκστρατείες του συριακού εμφυλίου πολέμου και πιθανότατα η κύρια πηγή διδαγμάτων για την Ρωσία από τη σύγχρονη αστική μάχη.
Αλλά ο Dvornikov δεν επιλέχθηκε ειδικά για διοίκηση λόγω οποιασδήποτε εμπειρίας στον αστικό πόλεμο.

Αρχικά, ανέλαβε τη διοίκηση της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας το 2016, πιθανότατα χρόνια πριν ο Putin σχεδιάσει να εισβάλει και να καταλάβει την Ουκρανία.
Εάν ο Putin επέλεγε συγκεκριμένα έναν αξιωματικό με εμπειρία στον αστικό πόλεμο για να διοικήσει κάτι, επιπλέον, θα ήταν πολύ πιο λογικό να αναθέσουν στον Dvornikov στη μάχη για το Κίεβο.
Ο Dvornikov είχε υπό την επίβλεψη του τις ρωσικές επιχειρήσεις στη Μαριούπολη κατά την τρέχουσα ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Μπορεί να εφάρμοζε —ή να προσπαθούσε να εφαρμόσει— πολλά από τα διδάγματα που αντλήθηκαν στη Συρία, αλλά η συμπεριφορά του στον αστικό πόλεμο στη Μαριούπολη δεν ήταν αξιοσημείωτη από την άποψη της επιτυχίας, της ταχύτητας και του κόστους σε απώλειες.
Ο Dvornikov είναι η φυσική επιλογή του διοικητή της στρατιωτικής περιφέρειας για να διοικήσει τις τρέχουσες ρωσικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία λόγω της αρχαιότητάς του στην κύρια ρωσική περιοχή επιχειρήσεων.
Η διοίκηση από τον Dvornikov από το 2016 έως το 2022 του παρέχει τη μεγαλύτερη εξοικείωση με τις επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία, καθώς επέβλεψε την κατά κύριο λόγο την σύγκρουση στο Donbass εκείνη την περίοδο και είναι ο άμεσος διοικητής των βασικών ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή — του 8ου Συνδυασμένου Όπλου.
O Dvornikov διοικεί το Donbass και τους νότιους άξονες από την αρχή της τρέχουσας ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου και οι δυνάμεις του έχουν σημειώσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της αρχικής περιόδου του πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης