Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαριές απώλειες στη Wall, λόγω επιδείνωσης στις αποδόσεις των ομολόγων - Στο -1,7% ο S&P 500, o Νasdaq -2,2%

tags :
Βαριές απώλειες στη Wall, λόγω επιδείνωσης στις αποδόσεις των ομολόγων - Στο -1,7% ο S&P 500, o Νasdaq -2,2%
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις εξελίξεις στην Ουκρανία ενώ παραμένουν οι πληθωριστικές πιέσεις με αρνητική επίπτωση στην οικονομία

Ισχυρές απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές στις ΗΠΑ τη Δευτέρα 11 Απριλίου, καθώς αυξάνεται η ανησυχία των επενδυτών για τη νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ, με την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης –αν όχι ύφεση– να αποτελεί, πλέον, πραγματικότητα.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις εξελίξεις στην Ουκρανία ενώ παραμένουν οι πληθωριστικές πιέσεις με αρνητική επίπτωση στην οικονομία αλλά και ο προβληματισμός από την προοπτική επιθετικών αυξήσεων επιτοκίων παγκοσμίως, αυξάνοντας το κόστος δανεισμού κρατών και εταιρειών...
Η απόδοση στο 10ετές των ΗΠΑ σκαρφάλωσε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο από το 2019, ξεπερνώντας και το 2,75% από 2,71 την Παρασκευή, καθώς το selloff στο κρατικό χρέος συνεχίζεται για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση.
Η απόδοση στο διετές ενισχύθηκε στο 2,57% από 2,51% την Παρασκευή.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -1,19%, στις 34.308 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 υποχώρησε -1,7%, στις 4.412 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε πτώση -2,2%, στις 13.411 μονάδες
adafdafdasfsad.JPG
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η Verizon Communications με κέρδη 0,58 δολ. ή σε ποσοστό 1,08% στα 54,11 δολ. και ακολουθούν Goldman Sachs Group στα 324,71 δολ. με άνοδο 1,03% και Amgen με κέρδη 0,80% στα 254,04 δολ.
Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες είναι οι Microsoft (-3,27%), American Express (-3,12%) και Chevron (-2,58%).

Στα επιχειρηματικά, ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk παραμένει στο επίκεντρο της προσοχής μετά την ανακοίνωση της του CEO του Twitter, Parag Agrawal ότι ο Musk, ο οποίος πρόσφατα απέκτησε μερίδιο σχεδόν 10% στην εταιρεία, «αποφάσισε να μην αναλάβει μια θέση στο Δ.Σ.».
Το ενδιαφέρον στρέφεται και στα αποτελέσματα των αμερικανικών τραπεζών, καθώς την Τετάρτη 13 Απριλίου ανακοινώνει για το α΄τρίμηνο η JP Morgan, ενώ στις 14 Απριλίου ακολουθούν Citigroup, Goldman Sachs, Morgan Stanely, Wells Fargo.

Στα μάκρο, πρώτο θέμα είναι η καταπολέμηση του πληθωρισμού.
Οι επενδυτές αναμένουν νέα δεδομένα για τον ΔΚΤ την Τρίτη, και τον δείκτη τιμών παραγωγού να ακολουθεί την Τετάρτη.
Η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Loretta Mester είπε στο «Face the Nation» του CBS την Κυριακή ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Fed μπορεί να ελέγξει τον πληθωρισμό χωρίς να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην οικονομία.
H Mester πρόσθεσε ότι τα lockdown στην Κίνα θα «επιδεινώσουν» τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, που συμβάλλουν στην ενίσχυση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ. 

Στην αγορά εμπορευμάτων, σε καθοδική τροχιά παρέμεινε το πετρέλαιο καθώς η τιμή του WTI «βούλιαξε» 4% στα 94,29 δολ.
Στον αντίποδα η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,1% στα 1.948 δολ./oz. 

www.bankingenws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης