Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Καταστρέψαμε το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S -300 που δόθηκε στην Ουκρανία

Ρωσία: Καταστρέψαμε το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S -300 που δόθηκε στην Ουκρανία
Το χτύπημα έγινε στην πόλη Ντνίπρο αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
Σχετικά Άρθρα

Την καταστροφή του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S – 300 που δόθηκε πρόσφατα στην Ουκρανία από ευρωπαϊκή χώρα κατέστρεψαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με την ενημέρωση αυτή, ρωσικοί πύραυλοι Kalibr που εκτοξεύτηκαν από τη θάλασσα κατέστρεψαν τέσσερις εκτοξευτήρες των S – 300 που ήταν κρυμμένοι σε ένα υπόστεγο στα περίχωρα του Ντνίπρο.
Σημειώνεται πως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν ανέφερε ποια χώρα έδωσε το αυτό σύστημα στην Ουκρανία, αν και είναι γνωστό πως η Σλοβακία ήταν αυτή που είχε εκφράσει την πρόθεση της να δωρίσει τους S – 300 στο Κίεβο.
Παράλληλα οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως κατέστρεψαν δύο αποθήκες πυρομαχικών κοντά στο Μικολάγιφ και στη Ζόβτνιεφ και ότι κατέρριψαν δύο ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη.
««Συνολικά 129 αεροσκάφη, 99 ελικόπτερα, 243 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300, Buk-M1, Osa AKM, 441 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 2.079 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 239 εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων και εκτοξευτές πυραύλων 909. όλμοι και 2.003 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων έχουν καταστραφεί από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης