Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Λύση ανάγκης ο λιγνίτης λόγω των διεθνών εξελίξεων

Οικονόμου: Λύση ανάγκης ο λιγνίτης λόγω των διεθνών εξελίξεων
Ο κ. Οικονόμου εξήγησε ότι μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το φυσικό αέριο έφθασε σε σχεδόν δεκαπλάσια τιμή
Σχετικά Άρθρα
Το σκεπτικό της τροποποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ανέπτυξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ενώ οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν να συμφωνήσουν για το πέμπτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι η απολιγνιτοποίηση είναι μία ευκαιρία η οποία ξεκίνησε και δρομολογείται εδώ και μία δεκαετία. Ξεκίνησε ουσιαστικά στο 2010 και -όπως είπε- η σχετική απόφαση ήταν σωστή και παραμένει σωστή. «Ο λιγνίτης είναι ρυπογόνος είναι ακριβός και σε κανονικές συνθήκες είναι πολύ ακριβότερος από το φυσικό αέριο» είπε ο κ. Οικονόμου και εξήγησε ότι μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το φυσικό αέριο έφθασε σε σχεδόν δεκαπλάσια τιμή και εξήγησε ότι η στρατηγική δεν αλλάζει αλλά πρέπει να τροποποιηθεί γιατί έχουμε πόλεμο, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες. Ο λιγνίτης σε αυτή την περίπτωση αποτελεί μια λύση ανάγκης, τόνισε.
«Με αυτά τα δεδομένα είναι λογικό να αυξήσουμε για την επόμενη διετία την παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη αυξάνοντας κατά 50% την εξόρυξή του», υπογράμμισε και μίλησε και προσωρινό μέτρο κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση που τηρεί και μιλώντας επίσης για τη διαδικασία εξυγίανσης της ΔΕΗ. Πρόσθεσε πως αποδεικνύεται ότι δίχως την εξυγίανση η ΔΕΗ όχι μόνο δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει τις εκπτώσεις προς τους καταναλωτές, όχι μόνο δεν θα μπορούσε να επενδύσει σε ΑΠΕ αλλά θα κινδύνευε και η ίδια η βιωσιμότητά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης