Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετρέλαιο: «Βουτιά» άνω του 5%, λόγω απελευθέρωσης στρατηγικών αποθεμάτων - Στα 101,07 δολάρια το βαρέλι το brent

Πετρέλαιο: «Βουτιά» άνω του 5%, λόγω απελευθέρωσης στρατηγικών αποθεμάτων - Στα 101,07 δολάρια το βαρέλι το brent

Μεγάλη «βουτιά» και για την τιμή του αμερικανικού αργού WTI παράδοσης Μαΐου κατά 5,73 δολάρια ή κατά 5,6%, στα 96,23 δολάρια το βαρέλι

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου, μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA) ότι τα μέλη του θα αποδεσμεύσουν τμήμα των στρατηγικών αποθεμάτων τους, με στόχο την αποκλιμάκωση των τιμών.
Συγκεκριμένα, ο Fatih Birol έκανε γνωστό μέσω ανάρτησής του στο Twitter ότι τα μέλη του IEA θα αποδεσμεύσουν συνολικά 120 εκατ. βαρέλια πετρελαίου από τα αποθέματά τους, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα 60 εκατ. βαρέλια πετρελαίου που θα συνεισφέρουν οι ΗΠΑ στο πλαίσιο της συνολικής αποδέσμευσης μέρους των στρατηγικών αποθεμάτων τους.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden είχε ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ θα αποδεσμεύουν 1 εκατ. βαρέλια πετρελαίου την ημέρα από τα στρατηγικά αποθέματά τους για τους επόμενους έξι μήνες, σε μια προσπάθεια να αμβλύνουν τις τιμές της βενζίνης, ποσότητα που αντιστοιχεί συνολικά σε 180 εκατ. βαρέλια.
Στόχος αυτών των μαζικών αποδεσμεύσεων είναι η μείωση των τιμών του πετρελαίου, καθώς οι κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία και η αποστροφή των αγοραστών ανεβάζουν τις τιμές.
Και πράγματι οι ανακοινώσεις επηρέασαν τις τιμές του πετρελαίου με την τιμή του brent παράδοσης Ιουνίου να μειώνεται κατά 5,57 δολάρια ή κατά 5,2% στα 101,07 δολάρια το βαρέλι και την τιμή του αμερικανικού αργού WTI παράδοσης Μαΐου να μειώνεται κατά 5,73 δολάρια ή κατά 5,6% και να κλείνει στα 96,23 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης