Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Ρωσία): Δεν σχεδιάζουμε δολοφονία Zelensky – Καμία εμπλοκή στη Bucha, γιατί φύγαμε από το Κίεβο

Peskov (Ρωσία): Δεν σχεδιάζουμε δολοφονία Zelensky – Καμία εμπλοκή στη Bucha, γιατί φύγαμε από το Κίεβο
Θα θέλαμε να ολοκληρώσουμε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση μέσω των διαπραγματεύσεων είπε ο Peskov
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Ρωσία δεν έχει κανένα σχέδιο για τη δολοφονία του προέδρου της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky διατύπωσε ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου διαψεύδοντας κατηγορηματικά σχετικά δημοσιεύματα.
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό LCI ο Peskov εξέφρασε την ελπίδα το Κίεβο να συμφωνήσει με τους όρους που προτείνει η Μόσχα προκειμένου να ολοκληρωθεί η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, αν και δεν παρέλειψε να αναφερθεί με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στα όσα υποστηρίζει ο Ουκρανός πρόεδρος.

Να αποδεχθεί ο Zelensky τους όρους μας

«Πολλοί δημοσιογράφοι συζητούν τις δηλώσεις του Zelensky.
Είναι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, αλλά δεν ξέρουμε τι πίνει και τι καπνίζει.
Μας ενδιαφέρει να αποδεχθεί τους όρους που προτείνει η Ρωσία, όπως αυτοί διατυπώθηκαν ξεκάθαρα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων από τη ρωσική αντιπροσωπεία.
Θα θέλαμε να ολοκληρώσουμε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση μέσω των διαπραγματεύσεων» είπε ο Peskov.

Κίνηση καλής θέλησης η αποχώρηση από το Κίεβο

Μάλιστα, ο Peskov υποστήριξε ότι η απόφαση της Ρωσίας να αποσύρει τις στρατιωτικές της δυνάμεις από το Κίεβο και τη βόρεια Ουκρανία ήταν μια κίνηση καλής θέλησης, έτσι ώστε να δημιουργηθούν πιο ευνοϊκές συνθήκες για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.
«Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το βήμα ως χειρονομία καλής θέλησης για να δημιουργήσουμε ευνοϊκές συνθήκες για διαπραγματεύσεις.
Μπορούμε να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και για αυτό ο πρόεδρος Putin διέταξε την απόσυρση των στρατευμάτων από την περιοχή» τόνισε ο Peskov.

Καμία εμπλοκή στη Bucha

Ερωτηθείς για τα γεγονότα στη Bucha και στις κατηγορίες των Ουκρανών για γενοκτονία και για εγκλήματα πολέμου από την πλευρά των Ρώσων στρατιωτών, ο Peskov επέμεινε στη γραμμή περί ψευδών γεγονότων και στο ότι η Ρωσία δεν είχε καμία εμπλοκή με τη δολοφονία αμάχων πολιτών.
«Επιμένουμε σθεναρά ότι τα καρέ που προβλήθηκαν, οι φωτογραφίες, ήταν αποτέλεσμα σχεδιαζόμενης παραποίησης.
Οι δημοσιευμένες δορυφορικές εικόνες πρέπει να διερευνηθούν ενδελεχώς» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Συνεχίζονται αργά οι διαπραγματεύσεις

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, ο Peskov υποστήριξε ότι συνεχίζονται, αν και όχι με το ρυθμό και την ενέργεια που θα ήθελε η Μόσχα.
Όπως είπε, αυτήν την περίοδο καταβάλλονται προσπάθειες για ένα νέο γύρο συνομιλιών Ρωσίας - Ουκρανίας, αναφέροντας ωστόσο πως χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμα για να επιτευχθεί πρόοδος στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης