Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα με 70 νεκρούς - Στα 18.988 τα νέα κρούσματα - Πράσινο φως για 4η δόση εμβολίου

Κορωνοϊός: Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα με 70 νεκρούς - Στα 18.988 τα νέα κρούσματα - Πράσινο φως για 4η δόση εμβολίου
Σημειώνεται ότι τις πρώτες ημέρες του Απριλίου καταγράφεται αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών με COVID-19, αλλά και των θανάτων ασθενών που είχαν εκδηλώσει τη νόσο.
Σχετικά Άρθρα

Σε 18.988 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα, Τρίτη 5 Απριλίου 2022, ανακοινώθηκαν 70 θάνατοι.  
Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 358 ασθενείς.
Σημειώνεται ότι τις πρώτες ημέρες του Απριλίου καταγράφεται αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών με COVID-19, αλλά και των θανάτων ασθενών που είχαν εκδηλώσει τη νόσο.
Την ίδια ώρα, «πράσινο φως» για τη χορήγηση τέταρτης δόσης εμβολίου έναντι του κορωνοϊού στους άνω των 70 ετών, καθώς και στους άνω των 60 ετών με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, έδωσε η Επιτροπή Εμβολιασμών.
Έως τώρα στη χώρα μας, τέταρτη δόση εμβολιασμού προβλεπόταν μόνο στους ανοσοκατεσταλμένους.
Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, συστήνεται η χορήγηση τέταρτης δόσης τέσσερις μήνες μετά την τρίτη.
Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους πάρθηκε η απόφαση για την 4η δόση του εμβολίου στις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, με εμβόλια mRNA τουλάχιστον 4 μήνες μετά την πρώτη αναμνηστική δόση.
Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σημείωσε πως η πλατφόρμα θα ανοίξει σταδιακά ανά 10 ετίες.
Συγκεκριμένα την Πέμπτη 7 Απριλίου η πλατφόρμα θα ανοίξει για τους 80 ετών και άνω, την επόμενη εβδομάδα για την ηλικιακή ομάδα 70-79 ετών και στη συνέχεια από 60-69 ετών.
Επισημαίνεται πως η 4η δόση δεν είναι υποχρεωτική

 koronoios-18-988-nea-kroysmata-simera-stin-ellada-70-thanatoi-kai-358-diasolinomenoi0

koronoios-18-988-nea-kroysmata-simera-stin-ellada-70-thanatoi-kai-358-diasolinomenoi1
Πρασσάς (βιολόγος): Πίσω μας η οξεία φάση της πανδημίας, δεν θα είναι εύκολη η συμβίωση με covid

Την εκτίμηση πως πιθανότατα έχουμε αφήσει πίσω μας την οξεία φάση της πανδημίας του κορωνοϊού διατύπωσε ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Γιάννης Πρασσάς, ο οποίος ωστόσο εκτίμησε πως η συμβίωση με τον covid δεν θα είναι εύκολη. «Για την 4η δόση έχει δοθεί εδώ και λίγες ημέρες από το CDC στην Αμερική η άδεια για οποιονδήποτε άνω των 50 να το κάνει. Έχουμε 3 μελέτες που δείχνουν ότι υπάρχει ξεκάθαρο όφελος ειδικά σε όσους έχουν ανοσοκαταστολή ή είναι μεγάλης ηλικίας.
Για το γενικό πληθυσμό θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τα οφέλη της 4ης δόσης. Αυτό που ισχύει είναι ότι όσοι έχουν κάνει και τις 3 δόσεις συνεχίζουν να έχουν πολύ καλή προστασία από βαριά νόσηση» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Πρασσάς. «Ο ιός μας δείχνει πολλές ενδείξεις ότι μπορεί να προκαλέσει συστημική βλάβη. Ας αφήσουμε τις θεωρίες περί απλής ίωσης και ας δούμε πώς θα γίνει η συμβίωση με τον ιό ήπια.
Η οξεία φάση της πανδημίας ενδεχομένως να είναι πίσω μας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η συμβίωση με τον ιό θα είναι εύκολη» υποστήριξε ο κ.Πρασσάς.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης