Τελευταία Νέα
Διεθνή

Steinmeier (Γερμανία): Η προσήλωσή μου στον Nord Stream 2 ήταν ξεκάθαρα λανθασμένη

Steinmeier (Γερμανία): Η προσήλωσή μου στον Nord Stream 2 ήταν ξεκάθαρα λανθασμένη
Έκανα λάθος για τον Putin, αναφέρει ο πρόεδρος της Γερμανίας 

Τη λύπη του για τη στάση που διατήρησε στο παρελθόν έναντι της Ρωσίας εξέφρασε ο πρόεδρος της Γερμανίας Frank-Walter Steinmeier, επί χρόνια υπέρμαχος της προσέγγισης της Δύσης με τη Μόσχα, προσθέτοντας ότι η υποστήριξή του στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 ήταν ξεκάθαρα λανθασμένη.
Ο Steinmeier, σοσιαλδημοκράτης πολιτικός που υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών επί της διακυβέρνησης της καγκελαρίου Merkel προτού αναλάβει την προεδρία της χώρας, δήλωσε ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία οδήγησε τον ίδιο και πολλούς άλλους να αναγνωρίσουν ειλικρινώς ότι έκαναν λάθος όσον αφορά τη στάση τους.
"Η προσήλωσή μου στον Nord Stream 2 ήταν ξεκάθαρα λανθασμένη”, τόνισε ο Γερμανός πρόεδρος προσθέτοντας: "’Ημασταν προσκολλημένοι σε μια ‘γέφυρα’ στην οποία δεν πιστεύει πλέον η Ρωσία και για την οποία μας είχαν προειδοποιήσει κάποιοι εταίροι μας”.
Ο Steinmeier ήταν μεταξύ των εξεχόντων μελών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, με επικεφαλής τον πρώην καγκελάριο Gerhard Schroeder, που υποστήριζαν ότι οι στενοί οικονομικοί δεσμοί με τη Ρωσία ήταν ένας τρόπος για να προσδεσθεί η χώρα σε ένα παγκόσμιο σύστημα με δυτικό προσανατολισμό.
Ο πλέον ακυρωθείς αγωγός Nord Stream 2, οι επικριτές του οποίου επισημαίνουν ότι αποδυνάμωσε την Ουκρανία στερώντας της τον ρόλο του ενεργειακού κόμβου, ήταν κεντρικό στοιχείο της συγκεκριμένης στρατηγικής.
"Αποτύχαμε να χτίσουμε ένα κοινό ευρωπαϊκό σπίτι”, δήλωσε ο Σταϊνμάιερ και πρόσθεσε: "Δεν πίστευα ότι ο Vladimir Putin θα επέλεγε την πλήρη οικονομική, πολιτική και ηθική καταστροφή της χώρας του για χάρη της αυτοκρατορικής τρέλας του”. "Ως προς αυτό, εγώ, όπως και άλλοι, έκανα λάθος”, κατέληξε ο Γερμανός πρόεδρος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης