Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία - Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις: Ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση ξένων από τη Μαριούπολη και το Μπερντιάνσκ

Ουκρανία - Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις: Ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση ξένων από τη Μαριούπολη και το Μπερντιάνσκ
Επτά λεωφορεία θα προσπαθήσουν να πλησιάσουν στη Μαριούπολη, συνοδευόμενα από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού

Διαδρόμους για την απομάκρυνση ξένων από τη Μαριούπολη και το γειτονικό Μπερντιάνσκ ανακοίνωσαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα ανοίξουν σήμερα (3/4), ενώ η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης δήλωσε πως συνεχίζεται η προσπάθεια για την απομάκρυνση ανθρώπων από αυτές τις δύο ουκρανικές πόλεις και επτά λεωφορεία θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τη Μαριούπολη.
Οπως δήλωσε ο ρώσος υποστράτηγος Μιχαήλ Μιζίντσεφ, ξένοι υπήκοοι θα μπορέσουν να φύγουν από τη Μαριούπολη και να ταξιδέψουν προς το Μπερντιάνσκ, ενώ όσοι βρίσκονται στο Μπερντιάνσκ θα μπορέσουν να φύγουν από την περιοχή είτε δια ξηράς προς την Κριμαία, είτε μέσω των ελεγχόμενων από την Ουκρανία περιοχών, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Μάλιστα, ο ρώσος υποστράτηγος κάλεσε την ουκρανική ηγεσία να εγγυηθεί για την ασφάλεια των διαδρόμων.
Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, οι ξένοι υπήκοοι είναι κυρίως μέλη πληρωμάτων φορτηγών πλοίων που βρίσκονται αποκλεισμένοι και στα δύο λιμάνια από την έναρξη του πολέμου.

Λεωφορεία στη Μαριούπολη

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Iryna Vereshchuk, δήλωσε πως η δουλειά για την απομάκρυνση ανθρώπων με τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού από τη Μαριούπολη θα συνεχιστεί την Κυριακή 3/4 , ενώλεωφορεία θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την πολιορκημένη πόλη.
«Επτά λεωφορεία θα προσπαθήσουν να πλησιάσουν στη Μαριούπολη, συνοδευόμενα από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού», ανέφερε η Vereshchuk σε ανάρτησή της.
Συνολικά 17 λεωφορεία θα είναι έτοιμα για να απομακρύνουν ανθρώπους από τη Μαριούπολη και το Μπερντιάνσκ, πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης