Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Zelensky σε Ουκρανούς συνεργούς των Ρώσων – Για νέους βομβαρδισμούς προετοιμάζεται η Ρωσία

Προειδοποίηση Zelensky σε Ουκρανούς συνεργούς των Ρώσων – Για νέους βομβαρδισμούς προετοιμάζεται  η Ρωσία
Η κατάσταση σε στρατιωτικό επίπεδο στα ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας παραμένει εξαιρετικά δύσκολη και η Ρωσία προετοιμάζεται να εξαπολύσει νέους βομβαρδισμούς στην περιοχή του Ντονμπάς και στην πόλη του Χάρκοβο, τόνισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας

Ουκρανούς συνεργούς Ρώσων να μην συνεργάζονται με τους κατακτητές σε περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία στο νότιο τμήμα της χώρας, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, V. Zelensky, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, λέγοντας ότι η ανάληψη ευθύνης για μια τέτοια συνεργασία θα ήταν «αναπόδραστη».
Μάλιστα, μιλώντας ρωσικά ο V. Zelensky απευθύνθηκε στους γονείς των νεαρών ανδρών στη Ρωσία που επιστρατεύτηκαν, καλώντας τους να προστατέψουν τα παιδιά τους από τον στρατό, καθώς ο κίνδυνος να σταλούν στον πόλεμο στην Ουκρανία είναι μεγάλος.
Όπως είπε, «προστατέψτε τα παιδιά σας!», «είναι βέβαιος θάνατος για πολλά πολύ νεαρά παιδιά».
Η Ρωσία, σύμφωνα με πληροφορίες των υπηρεσιών της Ουκρανίας, επιχειρεί να δημιουργήσει διοικήσεις υπέρ της Μόσχας σε περιοχές της Ουκρανίας που έχει καταλάβει.
Ο ουκρανικός στρατός απελευθέρωσε πρόσφατα πολλές κατεχόμενες από ρωσικές δυνάμεις πόλεις στο βόρειο τμήμα της χώρας, υποστήριξε ο Zelensky και προειδοποίησε τους κατοίκους των πόλεων αυτών που τράπηκαν σε φυγή να μην επιστρέψουν σύντομα στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, καθώς υπάρχει απειλή από περισσότερες βομβιστικές επιθέσεις εκεί πολλά σπίτια εξακολουθούν να είναι ναρκοθετημένα.

Δύσκολη η κατάσταση σε στρατιωτικό επίπεδο στην ανατολική Ουκρανία – Νέοι βομβαρδισμοί

Η κατάσταση σε στρατιωτικό επίπεδο στα ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας παραμένει εξαιρετικά δύσκολη και η Ρωσία προετοιμάζεται να εξαπολύσει νέους βομβαρδισμούς στην περιοχή του Ντονμπάς και στην πόλη του Χάρκοβο, τόνισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας τα ξημερώματα του Σαββάτου 2/4 σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.
Ο ίδιος σε βιντεοσκοπημένη του ομιλία του ανέφερε ότι υποχωρούν οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στο βόρειο τμήμα της χώρας αργά αλλά αισθητά.
Σημείωσε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες κατά της Ρωσίας λόγω της απόφασης του Ρώσου προέδρου Putin να εξαπολύσει στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, επιφέρουν αποτελέσματα και πρέπει να ενταθούν περαιτέρω.
Πρόσθεσε ότι θα ήθελε η Κίνα, η οποία δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, να σταθεί πλευρό της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης