Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης για Bourla: Είναι Έλληνας στην ψυχή, Ελληνάρας θα τολμούσα να πω

Μητσοτάκης για Bourla: Είναι Έλληνας στην ψυχή, Ελληνάρας θα τολμούσα να πω
Τι είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην παρουσίαση του βιβλίου του CEO της Pfizer
Σχετικά Άρθρα

Χαιρετισμό απηύθυνε σήμερα (1/4) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση του βιβλίου του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer, Albert Bourla, στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας.
«Δεν ξεχνά ο Άλμπερτ τις ρίζες του.
Είναι Έλληνας στην ψυχή, Ελληνάρας θα τολμούσα να πω με όλη την έννοια της λέξη» είπε ο Κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην ελληνική καταγωγή του Bourla, και πρόσθεσε:
«Δεν ξέχασε και την πόλη του.
Και δεν νομίζω ότι είναι τυχαία η επιλογή της Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία του κέντρου ψηφιακής καινοτομίας, το οποίο είχα και εγώ την ευκαιρία να επισκεφθώ.
Μία εντυπωσιακή υποδομή η οποία δίνει δουλειά σε σχεδόν 700 νέους Έλληνες, πολλοί εκ των οποίων επέστρεψαν στην πόλη τους από το εξωτερικό».
Το βιβλίο του Bourla έχει τίτλο «Moonshot – Η απίστευτη κούρσα της Pfizer για τη δημιουργία του εμβολίου» και ο πρωθυπουργός όπως ήταν αναμενόμενο αναφέρθηκε στο θέμα.
«Κλείνοντας αυτές τις σχεδόν 300 σελίδες του βιβλίου του Άλμπερτ, δύο -νομίζω- συναισθήματα τυλίγουν τον αναγνώστη: ικανοποίηση από τη μία κι ένα μεγάλο αίσθημα ανακούφισης από την άλλη.
Γιατί από τη μία πλευρά διαπιστώνει ότι αυτή η ιλιγγιώδης κούρσα για τη δημιουργία του εμβολίου ευτυχώς είχε αίσιο τέλος, ενώ από την άλλη νιώθει πως όλες αυτές οι αλλεπάλληλες μάχες που έδωσαν οι επιστήμονες με τον κορονοϊό, επί πολλούς μήνες, άξιζαν τελικά τον κόπο.
Από τα εργαστήρια μέχρι τις μονάδες παραγωγής, τελικά ο άνθρωπος, η επιστήμη, νίκησαν τον κίνδυνο, νίκησαν τον φόβο».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην συνεργασία της Pfizer με την BioNtech για την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του Covid 19.
«Αυτό που βρήκα πολύ ενδιαφέρον είναι ότι κατάλαβε πολύ γρήγορα (σ.σ. ο Bourla) ότι η Pfizer έπρεπε να συνεργαστεί με μία άλλη ερευνητική ομάδα, την BioNTech, γιατί δεν διέθετε η ίδια την πρωτογενή τεχνογνωσία για την ανάπτυξη ενός εμβολίου mRNA.
Και έτσι συντάχθηκε δίπλα στους ιδρυτές της BioNTech, την Özlem Türeci και τον Uğur Şahin, βάζοντας στην άκρη νομίζω και ζητήματα προσωπικών εγωισμών, σε μία σύμπραξη οποία τελικά οδήγησε στην ανακάλυψη ενός εμβολίου αποτελεσματικού, σε χρόνο ρεκόρ. Αυτό πράγματι είναι κάτι το οποίο όχι απλά η επιστήμη, αλλά όλος ο πλανήτης, θα του το οφείλει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης