Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Αυξάνει τιμές - στόχους για Alpha, Πειραιώς - Οι τρεις καταλύτες για τις τράπεζες

Goldman Sachs: Αυξάνει τιμές - στόχους για Alpha, Πειραιώς - Οι τρεις καταλύτες για τις τράπεζες
Τρεις καταλύτες για τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με την Goldman Sachs
Σχετικά Άρθρα
Σε αύξηση των τιμών - στόχων για τις ελληνικές τράπεζες προχωρά η Goldman Sachs, σε έκθεσή της για τον κλάδο με ημερομηνία 31 Μαρτίου 2021, στον απόηχο των αποτελεσμάτων για το δ΄τρίμηνο 2022.
Συγκεκριμένα, στην έκθεση με τίτλο «Τhree key takeaways from 4Q21 earnings», την οποία παρουσιάζει το bankingnews.gr, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αυξάνει σε 1,75 ευρώ την τιμή στόχο για την Alpha Bank από 1,68 ευρώ, στα 1,80 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς από 1,70 ευρώ, για την Eurobank αμετάβλητη στα 1,5 ευρώ, ενώ για την Εθνική εξακολουθεί να μη θέτει στόχο για την τιμή της μετοχής.
Η Goldman Sachs διατηρεί τη σύσταση buy για Alpha Bank και Eurobank, και neutral για την Πειραιώς.

goldman6_1.JPG

Οι ελληνικές τράπεζες (Eurobank, Εθνική, Alpha, Πειραιώς) ανακοίνωσαν πρόσφατα αποτελέσματα για το δ' τρίμηνο του 2021, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Goldman Sachs και της αγοράς», σημειώνουν οι αναλυτές.
Το 2021, όλες οι τράπεζες σημείωσαν σημαντική πρόοδο, με τον δείκτη NPE να μειώνεται από 28% το 2020 σε 10% το 2021, το οποίο μεταφράζεται σε βελτίωση στο CET1/ROTE.
Το δ' τρίμηνο, την πιο σημαντική μείωση του δείκτη NPE κατέγραψαν οι Alpha (-8 π.μ.) και Εθνική Τράπεζα (-5 π.μ.).

goldman5_1.JPG

Τρεις είναι οι καταλύτες για τις εκτιμήσεις της Goldman Sachs:

(1) αύξηση του NII κατά 3% κατά μέσο όρο το οικονομικό έτος 2023-2024, αντανακλώντας κάποιες θετικές επιδράσεις που σχετίζονται με τις προοπτικές των επιτοκίων πολιτικής που είναι hawkish και τη θετική προσαρμογή στα επιτόκια που περιγράφεται από τις ελληνικές τράπεζες,
(2) αύξηση του CoR κατά 5 μ.β. κατά μέσο όρο το 2023-2024 (σε γενικές γραμμές) αμετάβλητο, ενσωματώνοντας κάποιες αντιδράσεις από το περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων και
(3) ελαφρώς μειωμένα λειτουργικά έξοδα (κατά 1% κατά μέσο όρο στο 2024) αντανακλώντας μια επικαιροποιημένη τις προοπτικές σχετικά με τις δυνατότητες βελτιστοποίησης του κόστους.

H Goldman Sachs επικαιροποίησε τις εκτιμήσεις για τις ελληνικές τράπεζες, ώστε να ενσωματώσουν τις αναθεωρημένες εταιρικές οδηγίες και τις τελευταίες τάσεις της αγοράς.
«Αυξάνουμε τις προβλέψεις μας για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) για Alpha/NBG/Πειραιώς κατά 2% κατά μέσο όρο το 2022 και 4% το 2023 (Σχήμα 12).
Αναμένουμε πλέον Eurobank και Εθνική Τράπεζα να αρχίσουν την πληρωμή μερισμάτων από τα κέρδη του '22, η Alpha από τα κέρδη του '23 και η Πειραιώς από το 2024.
Οι τιμές-στόχοι σε ορίζοντα 12 μηνών αυξάνονται κατά 4%-6% αντανακλώντας την αλλαγή στις εκτιμήσεις.



goldman1_5.JPG

goldman3_2.JPGgoldman2_3.JPG
goldman4_2.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης