Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τζωρτζάκης (HDB): Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο που συνδυάζει δάνεια ως 400.000 ευρώ και επιδότηση με κριτήρια ESG

Τζωρτζάκης (HDB): Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο που συνδυάζει δάνεια ως 400.000 ευρώ και επιδότηση με κριτήρια ESG
Ο Παντελής Τζωρτζάκης, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, μίλησε στο ESG Athens Symposium 2022
Σχετικά Άρθρα

Ένα καινούριο χρηματοδοτικό εργαλείο,το «Innovation Loan» θα παρουσιάσει σε λίγες εβδομάδες η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB, όπως ανακοίνωσε κατά την ομιλία του στο ESG Athens Symposium 2022 ο εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας – HDB κ. Παντελής Τζωρτζάκης.
Μιλώντας στο ESG Athens Symposium 2022, ο κ. Παντελής Τζωρτζάκης ανακοίνωσε ότι η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB έχει σχεδιάσει ένα νέο χρηματοδοτικό προϊόν για την «καινοτομία και το ESG» το οποίο θα συνδυάζει για πρώτη φορά τραπεζικό δανεισμό με κρατική επιχορήγηση.
Συγκεκριμένα, εταιρείες που διαθέτουν επενδυτικό πλάνο το οποίο συνδέεται με καινοτόμες δράσεις/κριτήρια ESG και που θα αποσκοπεί στην αύξηση της βιωσιμότητάς και της ανταγωνιστικότητάς τους, θα μπορούν να λάβουν δάνεια ύψους 25.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ, έως δεκαετούς διάρκειας με περίοδο χάριτος έως και 3 χρόνια.
Εφόσον κατά την υλοποίηση του σχεδίου διαπιστωθεί ότι πληρούνται τα ESG κριτήρια και οι προδιαγραφές καινοτόμου δράσης, το 20% του δανείου θα μετατρέπεται σε επιχορήγηση, με εξόφληση μέρους του δανείου, τόνισε ο κ Τζωρτζάκης.
Αν δηλαδή μια επιχείρηση λάβει δάνειο ύψους 400.000 ευρώ, οι 80.000 ευρώ μπορούν να χαρακτηριστούν επιχορήγηση και να αποπληρώσουν το δάνειο, εφόσον επιτευχθούν τα κριτήρια καινοτομίας και ESG.
Όπως εξήγησε ο κ. Παντελής Τζωρτζάκης, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, οι διαδικασίες για την διάθεση του προϊόντος βρίσκονται στην τελική ευθεία.
Το αρχικό χαρτοφυλάκιο δανείων του νέου προϊόντος υπολογίζεται στα 140 εκατ. Ευρώ και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα θα παρέχει εγγύηση ύψους 80% σε κάθε δάνειο.
Ως προς το 20% της επιχορήγησης αυτό θα αφορά κατά 15% στο κομμάτι της καινοτομίας και κατά 5% στο κομμάτι του ESG.
«Είναι η πρώτη φορά που συνδέουμε τη χρηματοδότηση με το ESG μετατρέποντας το δάνειο σε επιχορήγηση αν πληρούνται συγκεκριμένα κριτήρια» σημείωσε ο κ. Τζωρτζάκης συμπληρώνοντας πως «το πρώτο innovation loan, είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο το οποίο έχει εγγυημένο δάνειο με επιχορήγηση κεφαλαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης