Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Ρωσία): Έτοιμος ο μηχανισμός για την πληρωμή των προμηθειών φυσικού αερίου με ρούβλια

Peskov (Ρωσία): Έτοιμος ο μηχανισμός για την πληρωμή των προμηθειών φυσικού αερίου με ρούβλια
Θα τηρήσουμε όλες τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από τις συμφωνίες για το φυσικό αέριο είπε ο Peskov
Σχετικά Άρθρα

Ο μηχανισμός για την πληρωμή των προμηθειών φυσικού αερίου με ρούβλια είναι έτοιμος υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι αλλαγές να παρουσιαστούν ενδεχομένως και εντός της ημέρας.
Όπως είπε ο Peskov, ο μηχανισμός αυτός θα παρουσιαστεί σύντομα.
«Ναι είναι αλήθεια» είπε ο Peskov, ερωτηθείς για το εάν έχει παρουσιαστεί στον Putin το σχέδιο πληρωμής σε ρούβλια.
Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος Putin είχε ζητήσει ο μηχανισμός αυτός να είναι έτοιμος έως τις 31 Μαρτίου.
Ο Peskov υποστήριξε ότι το σχέδιο αυτό θα παρουσιαστεί δημόσια πολύ σύντομα, ενδεχομένως και εντός της ημέρας, ενώ επισήμανε πως η Ρωσία δεσμεύεται να τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συμφωνίες που έχει υπογράψει για την προμήθεια φυσικού αερίου.

Εξαίρεση για Γερμανία;

Εντύπωση ωστόσο προκάλεσε η τοποθέτηση του Peskov ότι παράλληλα εξετάζεται ένα σχήμα, σύμφωνα με το οποίο η Γερμανία θα μπορεί να πληρώσει σε ξένο νόμισμα για το φυσικό αέριο.
Βάσει του σχεδίου αυτού, όπως είπε ο Peskov, η Γερμανία θα μπορεί να αγοράζει φυσικό αέριο σε ξένο νόμισμα μέσω της Gazprombank, το οποίο στη συνέχεια θα μετατρέπεται σε ρούβλια.
Ο Peskov υποστήριξε ότι ο Maxim Oreshkin, σύμβουλος του προέδρου Putin, εξήγησε αναλυτικά στη γερμανική πλευρά τους όρους της πληρωμής του φυσικού αερίου σε ρούβλια, κατόπιν της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Olaf Scholz.
«Δόθηκαν πολύ λεπτομερείς εξηγήσεις, αλλά προκειμένου να δοθούν περισσότερες επεξηγήσεις σε πιο εξειδικευμένο επίπεδο, ο πρόεδρος Putin ζήτησε από τον σύμβουλο του Oreshkin, να καλέσει τον Kukis, τον οικονομικό σύμβουλο του Γερμανού καγκελάριου, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία τους, κάτι που ο Oreshkin έπραξε» υπογράμμισε ο Peskov.
Παράλληλα έγινε γνωστό ότι ο Putin είχε τηλεφωνική επικοινωνία για αυτό το θέμα και με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron και με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Mario Draghi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης