Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Η δυτική συμμαχία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία - Εξετάζεται πρόσθετη βοήθεια 500 εκατ. δολαρίων

Λευκός Οίκος: Η δυτική συμμαχία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία - Εξετάζεται πρόσθετη βοήθεια 500 εκατ. δολαρίων
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους συζητούν για έναν ακόμα πιθανό γύρο βοήθειας για την Ουκρανία που θα μπορούσε να φτάσει συνολικά τα 500 εκατομμύρια δολάρια.
Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden και οι τέσσερις Ευρωπαίοι ηγέτες με τους οποίους συνομίλησε σήμερα τηλεφωνικά, συμφώνησαν να συνεχίσουν με την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
«Οι ηγέτες (των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας), δήλωσαν αποφασισμένοι να αυξήσουν το τίμημα που πληρώνει η Ρωσία για τη βάναυση επίθεσή της στην Ουκρανία καθώς και να συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια στην Ουκρανία για την άμυνά της» σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Li Sien Lung, ο Biden είπε ότι αναμένει να δει αν η Ρωσία «θα κρατήσει τον λόγο της» σε ό,τι αφορά την αποκλιμάκωση των συγκρούσεων στο Κίεβο και τη βόρεια Ουκρανία.
«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά όσα συμβαίνουν», πρόσθεσε.
Επίσως όπως έγινε γνωστό από το Reuters, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους συζητούν για έναν ακόμα πιθανό γύρο βοήθειας για την Ουκρανία που θα μπορούσε να φτάσει συνολικά τα 500 εκατομμύρια δολάρια.
Αμερικανός αξιωματούχος αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τον αριθμό, αλλά είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «εργάζονται ενεργά για τον καλύτερο τρόπο για να συνεχίσουν την υποστήριξή μας στην ουκρανική κυβέρνηση μέσω της ασφάλειας, της ανθρωπιστικής και οικονομικής βοήθειας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης