Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο FDA ενέκρινε την τέταρτη δόση με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna σε άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω

Ο FDA ενέκρινε την τέταρτη δόση με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna σε άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω
Η απόφαση του FDA ουσιαστικά παρακάμπτει τη συμβουλευτική επιτροπή για τα εμβόλια, η οποία έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει στις 6 Απριλίου
Σχετικά Άρθρα
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε την τέταρτη δόση με εμβόλια Pfizer και Moderna για άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω, εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με το εάν μια ακόμη πιο μεταδοτική εκδοχή της omicron θα προκαλέσει άλλο ένα κύμα μόλυνσης στις ΗΠΑ, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη και την Κίνα.
Ο FDA είπε επίσης ότι ενέκρινε δεύτερο ενισχυτικό εμβόλιο Pfizer για άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω που έχουν εξασθενημένο αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και ένα δεύτερο ενισχυτικό Moderna για ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω με επίσης εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.
Τα νέα ενισχυτικά εμβόλια θα χορηγούνται τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά την τελευταία δόση.
Ο FDA έλαβε την απόφαση χωρίς συνεδρίαση της συμβουλευτικής επιτροπής εμβολίων, μια κίνηση που ο οργανισμός έκανε πιο συχνά κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να επεκτείνει τις χρήσεις ήδη εγκεκριμένων εμβολίων κατά του Covid.
Η έγκριση της ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων έρχεται μόλις δύο εβδομάδες αφότου η Pfizer και η Moderna ζήτησαν από τον FDA να επιτρέψει μια δεύτερη αναμνηστική δόση με βάση δεδομένα από το Ισραήλ.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αναμένεται να υπογράψουν σύντομα την απόφαση.
Η απόφαση του FDA ουσιαστικά παρακάμπτει τη συμβουλευτική επιτροπή για τα εμβόλια, η οποία έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει στις 6 Απριλίου για να συζητήσει το μέλλον των αναμνηστικών εμβόλων στις Η.Π.Α.
Οι ειδικοί στα εμβόλια αναμένεται να κάνουν μια ευρεία συζήτηση σχετικά με τις ενισχυτικές δόσεις και δεν θα ψηφίσουν συγκεκριμένη σύσταση…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης