Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ένταση στη δίκη Φιλιππίδη - Κεκλεισμένων των θυρών θα καταθέσουν δύο ηθοποιοί

Ένταση στη δίκη Φιλιππίδη - Κεκλεισμένων των θυρών θα καταθέσουν δύο ηθοποιοί
Η απόφαση των δικαστών δεν ήταν σύμφωνη με την πρόταση της εισαγγελέως Έδρας
Σχετικά Άρθρα

Κεκλεισμένων των θυρών θα καταθέσουν οι δύο από τις τρεις ηθοποιούς που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για βαριά σεξουαλική βία σε βάρος τους.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποδέχθηκε με απόφασή του το αίτημα που υπέβαλαν οι δύο παθουσες προς προστασία του ιδιωτικού τους βίου ώστε να καταθέσουν στο ακροατήριο χωρίς κοινό και δημοσιογράφους.
Η απόφαση των δικαστών ήταν ομόφωνη, καθώς, μεταξύ άλλων, θεώρησαν ότι η συγκεκριμένη συνθήκη θα διευκολύνει τις καταγγέλλουσες να μπορέσουν να αναφερθούν με λεπτομέρειες στα περιστατικά που καταγγέλλουν και να απαντήσουν σε ό,τι ερωτηθούν.
Η απόφαση των δικαστών δεν ήταν σύμφωνη με την πρόταση της εισαγγελέως Έδρας η οποία ζήτησε να μην ικανοποιηθεί το αίτημα των δύο συναδέλφων του κατηγορούμενου με βασικό σκεπτικό ότι οι καταγγελίες τους έχουν δημοσιευθεί ήδη.
Ως εκ τούτου, όπως τόνισε η εισαγγελέας, δεν θα υπάρξει περαιτέρω θυματοποίησή τους με την κατάθεσή τους στο ακροατήριο με δημοσιότητα.
Ανάλογη τοποθέτηση είχε κάνει και η υπεράσπιση του επιφανούς ηθοποιού, ζητώντας να μη στερηθεί τη δημοσιότητα η διαδικασία.

Ένταση στη δίκη

Οι υψηλοί τόνοι μεταξύ υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής που ακολούθησαν το αίτημα δύο εκ των τριών θυμάτων για κεκλεισμένων των θυρών κατά τις καταθέσεις τους, οδήγησε νωρίτερα σε διακοπή τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.
Η τοποθέτηση της εκ των δικηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη Κικής Μπακιρτζίδου που αντιτάχθηκε στο αίτημα των δυο γυναικών ήταν αυτή που πυροδότησε την ατμόσφαιρα καθώς η συνήγορος είπε απευθυνόμενη στις καταγγέλλουσες : «Εκτείθεστε κύριες μου ποικιλοτρόπως και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο» .

«Ντροπή, δεν σέβεστε τα θύματα»

Με το που ολοκλήρωσε τη φράση της η συνήγορος ήρθε η εκνευρισμένη αντίδραση του συνηγόρου των δύο θυμάτων, Αλεξάνδρου Μίντζια, ο οποίος φώναξε "ντροπή,δεν σέβεστε τα θύματα", με το δικαστήριο να αποχωρεί, ώστε να μην συνεχιστεί η έντονη αντιπαράθεση.
Η πλευρά του ηθοποιού αντιτάσσεται στην κεκλεισμένων των θυρών εξέταση των δύο γυναικών.
Ο έτερος συνήγορος του κατηγορούμενου Μιχάλης Δημητρακοπουλος είχε αναφέρει νωρίτερα ότι «ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα.
Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές.
Τα πάντα είχαν διακινηθεί σε φωτοτυπία.
Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους.
Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος;
Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο.
Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππίδη.
Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία.
Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας.
Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική της πραγματικότητας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο