Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετρέλαιο: Πτώση 3,5% για το brent στα 113,5 δολ., μετά το lockdown στη Σαγκάη

Πετρέλαιο: Πτώση 3,5% για το brent στα 113,5 δολ., μετά το lockdown στη Σαγκάη
Η Κίνα εφαρμόζει lockdown στη Σαγκάη, σε δύο φάσεις, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού
Σχετικά Άρθρα
Με πτώση ξεκίνησε η εβδομάδα για τις τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στην επιδείνωση της πανδημίας της covid-19 στην Κίνα και στο πιθανό πλήγμα στη ζήτηση.
Η Κίνα εφαρμόζει lockdown στη Σαγκάη, σε δύο φάσεις, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.
«Οι παγκόσμιες αγορές φαίνεται να είναι λίγο νευρικές σχετικά με την αποτελεσματικότητα της πολιτικής μηδενικής ανοχής της Κίνας έναντι της COVID και την πιθανότητα για περαιτέρω μείωση της ζήτησης, καθώς μπορεί να έχουμε να κάνουμε μόνο με την κορυφή του παγόβουνου», δήλωσε ο Stephen Innes της SPI Asset Management.
Ωστόσο, ο Innes σημείωσε ότι οι τιμές του πετρελαίου εξακολουθούν να έχουν υποκείμενη υποστήριξη από απροσδόκητες διακοπές της ροής αργού στον τερματικό σταθμό Caspian Pipeline Consortium (CPC) του Καζακστάν στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας.
«Οι έντονες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν ζημιές σε δύο από τα τρία συστήματα πρόσδεσης του τερματικού σταθμού και η επακόλουθη διακοπή των φορτώσεων επηρεάζει τις ροές αργού - σημαντικό στο πλαίσιο των ήδη περιορισμένων αγορών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επισκευές θα διαρκέσουν τουλάχιστον έναν μήνα, ενισχύοντας τη βραχυπρόθεσμη αβεβαιότητα της προσφοράς και υποστηρίζοντας τις τιμές του πετρελαίου», πρόσθεσε.
Το πετρέλαιο τύπου brent υποχωρεί 3,4% στα 113,38 δολ. το βαρέλι.
Το αμερικανικό αργό σημειώνει πτώση 3,8% στα 109,58 δολ. το βαρέλι.
brent2_1.JPG
Οι γεωπολιτικές εξελίξεις

Στο μέτωπο των γεωπολιτικών εξελίξεων, θετικά είναι τα νέα από την Υεμένη, καθώς υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούτι πρότειναν εκεχειρία,  μετά την επίθεση της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της σε στόχους ως απάντηση στην επίθεση των ανταρτών Χούτι σε αποθήκη πετρελαίου την Παρασκευή στη Τζέντα.
Οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί για την κλιμάκωση των εντάσεων και της βίας λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία και των πιθανών επιπτώσεων στον ενεργειακό εφοδιασμό.
Αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιστάθηκαν στην πίεση για την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο λόγω της μεγάλης εξάρτησής τους.
Οι διαπραγματευτές της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους τη Δευτέρα 28/3.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης