Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borrell (EE): Βρισκόμαστε πιο κοντά στην αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με το Ιράν

Borrell (EE): Βρισκόμαστε πιο κοντά στην αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με το Ιράν
"Παράθυρο" για συμφωνία για τα πυρηνικά με το Ιράν
Σχετικά Άρθρα

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Josep Borrell δήλωσε το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022 ότι το Ιράν και οι παγκόσμιες δυνάμεις βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015, η οποία θα περιόριζε το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης με αντάλλαγμα την άρση των σκληρών κυρώσεων.
Ο Borrell έκανε τα σχόλια αυτά, μιλώντας στο διεθνές συνέδριο Doha Forum, αναφέρει το Reuters.

Οι απαιτήσεις της Ρωσίας

Οι συνομιλίες βρίσκονταν κοντά στο να φέρουν συμφωνία μέχρι που η Ρωσία υπέβαλε την τελευταία στιγμή απαιτήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, επιμένοντας ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία δεν θα πρέπει να επηρεάσουν το εμπόριό της με το Ιράν.

Συναντήσεις

Ο Enrike Mora, ο συντονιστής της ΕΕ για τις πυρηνικές συνομιλίες, δήλωσε την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022 ότι θα μεταβεί στην Τεχεράνη το Σάββατο για να συναντηθεί με τον επικεφαλής διαπραγματευτή του Ιράν.
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι μια πυρηνική συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί βραχυπρόθεσμα εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες  έχουν ρεαλιστικές θέσεις.
Αλλά οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ήταν πιο επιφυλακτικοί στην αξιολόγησή τους για τις προσπάθειες αναβίωσης της συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης