Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λινού: Ανησυχία για τα κρούσματα – Πλέον πολλά είναι συμπτωματικά

Λινού: Ανησυχία για τα κρούσματα – Πλέον πολλά είναι συμπτωματικά
«Καλό θα ήταν για την ώρα να φοράμε μάσκα παντού και να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους», ανέφερε η Α. Λινού

«Aυτό που με ανησυχεί ως προς τον κορωνοϊό είναι πως επιμένουν πολύ τα κρούσματα και πολλά από αυτά πλέον είναι συμπτωματικά, ενώ δεν ίσχυε αυτό στην αρχή», τόνισε η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.
Η κα Λινού μιλώντας στο mega αναφέρθηκε στην κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, σημειώνοντας ότι αυτό γίνεται επειδή έχει καταργηθεί η λειτουργικότητα του, αφού νοσούν και οι εμβολιασμένοι.
Όπως είπε, πρόκειται για ένα μέτρο που δεν αποδίδει λόγω της φύσης της νόσεως.
Αναφερόμενη στην κατάργηση του προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών από τα μέσα Απριλίου, υπογράμμισε ότι αποτελεί πολιτική απόφαση γιατί φάνηκε πως δεν πείστηκε με το μέτρο αυτό η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα και πρέπει να βρεθεί ένας άλλος τρόπος πειθούς.

Περί εμβολιασμού και τέταρτης δόσης

Ωστόσο, ο εμβολιασμός παραμένει σημαντικός, ανέφερε η κα Λινού.
Σε ό,τι αφορά την τέταρτη δόση εμβολίου, η ίδια ανέφερε ότι πιθανότατα θα βοηθήσει περισσότερο, αν και επειδή ακόμη δεν γνωρίζουμε πολλά στοιχεία για τη νέα μορφή του ιού «καλό θα ήταν για την ώρα να φοράμε μάσκα παντού και να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους».
Κατά την ίδια, εξακολουθεί η τρίτη δόση του εμβολίου να μας βοηθά να μην νοσηλευτούμε και στην περίπτωση που δούμε πως η δυνατότητα προστασίας αυτή μειώνεται, τότε θα προχωρήσουμε και στην τέταρτη δόση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης