Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Στροφή Ρωσίας προς το Bitcoin: Αναζητεί εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής για τις εξαγωγές πετρελαίου, φυσικού αερίου

Στροφή Ρωσίας προς το Bitcoin: Αναζητεί εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής για τις εξαγωγές πετρελαίου, φυσικού αερίου
Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της επιτροπής ενέργειας της Δούμας της Ρωσίας είπε ότι όταν πρόκειται για «φιλικές» χώρες όπως η Κίνα ή η Τουρκία, η Ρωσία είναι πρόθυμη να είναι πιο ευέλικτη με τις επιλογές πληρωμής
Σχετικά Άρθρα
Ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη με αυστηρές κυρώσεις από τις δυτικές χώρες λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία, η Ρωσία εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο να δεχθεί το bitcoin ως πληρωμή για τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου της.
Πιο αναλυτικά, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της επιτροπής ενέργειας της Δούμας της Ρωσίας είπε ότι όταν πρόκειται για «φιλικές» χώρες όπως η Κίνα ή η Τουρκία, η Ρωσία είναι πρόθυμη να είναι πιο ευέλικτη με τις επιλογές πληρωμής.
Ειδικότερα, ο Zavalny ανέφερε ότι το εθνικό νόμισμα fiat του αγοραστή — καθώς και το bitcoin — εξετάζονται ως εναλλακτικοί τρόποι πληρωμής για τις εξαγωγές ενέργειας της Ρωσίας.
«Προτείνουμε στην Κίνα εδώ και πολύ καιρό να στραφεί σε διακανονισμούς σε εθνικά νομίσματα σε ρούβλια και γιουάν», είπε ο Zavalny. «Με την Τουρκία, θα είναι λίρες και ρούβλια», πρόσθεσε, αλλά δεν σταμάτησε στα παραδοσιακά νομίσματα.
«Μπορείτε επίσης να ανταλλάξετε bitcoins», είπε.
Το Bitcoin ανέβηκε κοντά στο 4% τις τελευταίες 24 ώρες (25 Μαρτίου 2022) σε περίπου 44.000 δολ.

Οι δηλώσεις Putin για το φυσικό άεριο σε ρούβλια 

Πάντως οι δηλώσεις του, έρχονται μία ημέρα μετά τις απειλές του Putin ότι η Ρωσία δεν θα δέχεται πλέον πληρωμές σε δολάρια ή σε ευρώ για τις παραδόσεις αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δίνοντας προθεσμία μίας εβδομάδας στις ρωσικές αρχές προκειμένου να θέσουν σε εφαρμογή το νέο σύστημα σε ρούβλια.
«Έλαβα την απόφαση να τεθεί σε εφαρμογή ένα σύνολο μέτρων ώστε να περάσουμε στις πληρωμές σε ρούβλια του αερίου μας που παραδίδεται σε εχθρικές χώρες και να εγκαταλείψουμε όλους τους διακανονισμούς με νομίσματα που συμβιβάστηκαν», είπε ο Ρώσος πρόεδρος στη διάρκεια μιας κυβερνητικής σύσκεψης, εξηγώντας πως πρόκειται για μια αντίδραση στο πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας στη Δύση.
«Αν θέλουν να αγοράσουν, ας πληρώσουν είτε σε σκληρό νόμισμα, και αυτό είναι χρυσός για εμάς, είτε να πληρώσουν όπως μας βολεύει, δηλαδή στο εθνικό μας νόμισμα», είπε ο Zavalny.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης