Τελευταία Νέα
Πολιτική

Aιχμή Μητσοτάκη για Τουρκία: Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλες οι χώρες εφαρμόζουν τις κυρώσεις για τη Ρωσία

Aιχμή Μητσοτάκη για Τουρκία: Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλες οι χώρες εφαρμόζουν τις κυρώσεις για τη Ρωσία

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί για τα μέτρα που εφαρμόζουν

Σχετικά Άρθρα

Αιχμές κατά της Τουρκίας για το γεγονός ότι συμμετέχει στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία στον απόηχο της εισβολής στην Ουκρανίας, εκτόξευσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.
«Το πακέτο κυρώσεων είναι ενισχυμένο. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχουν διαρροές, ότι όλες οι χώρες εφαρμόζουν τις κυρώσεις» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «αυτό που είναι σημαντικό είναι να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Συμμαχία είναι απολύτως ενωμένη στο να στηρίξει την Ουκρανία».
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα των αμυντικών δαπανών στην Ευρώπη. «Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι πολλά ευρωπαϊκά κράτη έχουν καταλάβει, ως αποτέλεσμα αυτής της κρίσης ότι η Ευρώπη πρέπει να διευρύνει το γεωπολιτικό της αποτύπωμα και να αυξήσει περισσότερα κονδύλια για την άμυνα» σημείωσε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα δαπανά πάνω από το 2% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες.

Οι τιμές σε καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί για τα μέτρα που εφαρμόζουν «για να μην προκαλέσουν περισσότερο πόνο στους Ευρωπαίους πολίτες». Από την άλλη πλευρά, η Ευρώπη θα πρέπει να κινηθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο ζήτημα της εξάρτησης στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.
«Αυτή τη στιγμή, το βασικό πρόβλημα στην Ευρώπη είναι οι υψηλές τιμές στα καύσιμα και οι υψηλοί λογαριασμοί στο ηλεκτρικό ρεύμα. Η Ελλάδα έχει καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης