Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι μισθοφόροι Wagner δρουν επιθετικά εντός της Ουκρανίας – Πως εξελίσσεται η προέλαση των Ρώσων και ποιες οι απώλειες;

Οι μισθοφόροι Wagner δρουν επιθετικά εντός της Ουκρανίας – Πως εξελίσσεται η προέλαση των Ρώσων και ποιες οι απώλειες;
Οι μισθοφόροι Wagner ενεργούν επιθετικά στην Ουκρανία

Οι δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία… θα έχουν διάρκεια.
Με βάση όλες τις ενδείξεις άπαξ και η Ρωσία αναγνωρίζει ότι η ειδική επιχείρηση δεν έχει επιτύχει τους στόχους της σημαίνει ότι θα απαιτηθούν ακόμη εβδομάδες – οι ισραηλινοί έχουν εκτιμήσει έως τον Μάιο – για να υπάρξει φως στο χάος της Ουκρανίας.

Ποια τα νέα δεδομένα;

Πυρηνικά και πόλεμος τρόμου

Οι αναφορές για τα πυρηνικά αποτελούν μέρος της νέας τακτικής τρομοκράτησης του αντιπάλου.
Η Ρωσία επικαλείται σκόπιμα τα πυρηνικά με ένα στόχο να αποθαρρύνει τις επεκτατικές βλέψεις του ΝΑΤΟ.
Να σημειωθεί ότι ο Biden ο αμερικανός Πρόεδρος θα βρεθεί στην σύνοδο κορυφής στην Ευρώπη για το Ουκρανικό και τονίζει ότι εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά αυτό θα σημάνει άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ πάντως αναφέρει ότι δεν υπάρχει σχέδιο εμπλοκής στην Ουκρανία.

Οι μισθοφόροι Wagner ενεργούν επιθετικά στην Ουκρανία

Οι αμερικανοί παρακολουθούν την δράση της Wagner Group της Ρωσίας, την πιο γνωστή ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία με διασυνδέσεις με τον Putin.
Πρόσφατα είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι ομάδες Wagner σχεδιάζει να δολοφονήσει τον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky και άλλους κορυφαίους παράγοντες της Ουκρανικής κυβέρνησης.
Υπήρχε εδώ και καιρό εικασίες ότι Ρώσοι μισθοφόροι Wagner ήταν ήδη πολύ ενεργοί σε αυτονομιστικές περιοχές του Donbass.
Η εταιρεία με τον ιδιωτικό στρατό, λέγεται ότι ελέγχεται από τον «σεφ του Putin» Yevgeniy Prigozhin , ο οποίος προστέθηκε επίσης στη λίστα καταζητούμενων του FBI και φέρεται να διευθύνει την εταιρεία μισθοφόρων που έχει αναπτυχθεί σε διάφορες συγκρούσεις στην Αφρική, τη Συρία και την ανατολική Ουκρανία.
Με βάση αμερικανικές πηγές λόγω της αύξησης των νεκρών ρώσων στρατιωτών, ιδιαίτερα μεταξύ των αλεξιπτωτιστών και των ειδικών δυνάμεων, οι επίλεκτοι πράκτορες Wagner θα μπορούσαν τελικά να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν το κενό.
Όπως και με τις αμερικανικές ιδιωτικές αμυντικές εταιρείες, αυτά τα στρατεύματα ήταν συχνά στο παρελθόν μέρος των ειδικών δυνάμεων των τακτικών στρατιωτικών τάξεων.

Institute for the Study of War: Πως εξελίσσεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έκαναν καμία σημαντική προέλαση στις 22 Μαρτίου και οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν τοπικές αντεπιθέσεις βορειοδυτικά του Κιέβου και γύρω από το Mykolayiv (Μικολάγιεβ).
Οι ρωσικές δυνάμεις γύρω από το Κίεβο και άλλες μεγάλες πόλεις δίνουν ολοένα και περισσότερο προτεραιότητα στους βομβαρδισμούς μεγάλης εμβέλειας μετά την αποτυχία των ρωσικών χερσαίων επιθέσεων, αλλά είναι απίθανο να αναγκάσουν τις μεγάλες πόλεις να παραδοθούν με αυτόν τον τρόπο.
Οι ρωσικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν καμία επιθετική επιχείρηση προς τις πόλεις Τσερνίχιβ, Σούμι ή Χάρκοβο της βορειοανατολικής Ουκρανίας τις τελευταίες 24 ώρες.
Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν όλο και μεγαλύτερο μέρος της Μαριούπολης.

+Οι ρωσικές δυνάμεις είναι πιθανό να περάσουν σε μια φάση παρατεταμένου βομβαρδισμού ουκρανικών πόλεων λόγω της αποτυχίας της αρχικής εκστρατείας της Ρωσίας να περικυκλώσει και να καταλάβει το Κίεβο και άλλες μεγάλες πόλεις.

+Οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιτυχείς τοπικές αντεπιθέσεις βορειοδυτικά του Κιέβου.

+Οι ρωσικές δυνάμεις στη βορειοανατολική Ουκρανία δεν πραγματοποίησαν καμία επιθετική επιχείρηση τις τελευταίες 24 ώρες.

+Οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν αρκετές ρωσικές επιθέσεις στις περιφέρειες του Donetsk και Luhansk τις τελευταίες 24 ώρες.

+Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να σημειώνουν αργή αλλά σταθερή πρόοδο ελέγχοντας όλο και μεγαλύτερο τμήμα της Μαριούπολης.

+Η Ρωσία δεν όρισε γενικό διοικητή για την εισβολή της στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα οι ρωσικοί άξονες προέλασης να μην έχουν καλό συγχρονισμό.
w1.png

Οι ρωσικές δυνάμεις είναι πιθανό να περάσουν σε μια φάση παρατεταμένου βομβαρδισμού ουκρανικών πόλεων λόγω της αποτυχίας της αρχικής εκστρατείας της Ρωσίας να περικυκλώσει και να καταλάβει το Κίεβο και άλλες μεγάλες πόλεις.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να πραγματοποιούν αεροπορικές και πυραυλικές επιδρομές εναντίον πολιτικών και στρατιωτικών στόχων σε όλη την μη κατεχόμενη Ουκρανία απουσία επιθετικών χερσαίων επιχειρήσεων.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι στις 22 Μαρτίου ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν περισσότερες από 80 εξόδους τις τελευταίες 24 ώρες.
Οι αμερικανοί υποστηρίζουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις αύξησαν τους βομβαρδισμούς μεγάλης εμβέλειας εναντίον ουκρανικών πόλεων σε μια προσπάθεια να τις αναγκάσουν να παραδοθούν.
Ωστόσο οι ρωσικές δυνάμεις είναι απίθανο να αναγκάσουν τις ουκρανικές πόλεις να παραδοθούν μόνο με βομβαρδισμούς.

Οι ρωσικές δυνάμεις συμμετέχουν σε τέσσερις κύριες προσπάθειες αυτή τη στιγμή:

Κύρια προσπάθεια — Κίεβο (αποτελείται από τρεις δευτερεύουσες υποστηρικτικές προσπάθειες).
Υποστηρικτική προσπάθεια 1—Χάρκοβο;
Υποστηρικτική προσπάθεια 1α — Περιφέρεια Λουχάνσκ.
Υποστηρικτική προσπάθεια 2—Μαριούπολη και Donetsk και
Υποστηρικτική προσπάθεια 3 — Χερσώνα με πορεία βόρεια και δυτικά.

Κύρια προσπάθεια — Άξονας Κιέβου: Οι ρωσικές επιχειρήσεις στον άξονα του Κιέβου στοχεύουν στην περικύκλωση της πόλης από τα βορειοδυτικά, τα δυτικά και τα ανατολικά.
Υποδεέστερη κύρια προσπάθεια κατά μήκος της δυτικής όχθης του Dnipro
Οι ρωσικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν καμία επιθετική επιχείρηση βορειοδυτικά του Κιέβου στις 22 Μαρτίου και συνέχισαν να βελτιώνουν τις αμυντικές τους θέσεις και την υλικοτεχνική τους υποστήριξη.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια ανεπιτυχή επίθεση προς το Brovary αργά στις 21 Μαρτίου, αλλά δεν διεξήγαγαν καμία σημαντική επιθετική επιχείρηση βορειοανατολικά του Κιέβου στις 22 Μαρτίου

w2_1.png
Υποστηρικτική προσπάθεια 1—Χάρκοβο:

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν διεξήγαγαν καμία επιθετική επιχείρηση γύρω από το Χάρκοβο και σταμάτησαν τις επιθέσεις για να καταλάβουν την πόλη Izyum, νοτιοανατολικά του Χάρκοβο, στις 22 Μαρτίου.
Το Kharkiv και το Izyum, βρίσκονται στο στόχαστρο.
Οι ρωσικές μηχανικές μονάδες προσπαθούν να επισκευάσουν μια σιδηροδρομική σύνδεση από το Valuyki (Περιφέρεια Belgorod, στη Ρωσία) στο Kupyansk (Περιφέρεια Kharkiv) για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες υλικοτεχνικής υποστήριξης γύρω από το Kharkiv.

Υποστηρικτική προσπάθεια 1α — Περιφέρεια Λουχάνσκ:

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πολλές ανεπιτυχείς επιθέσεις στις περιφέρειες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ τις τελευταίες 24 ώρες.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι η Ρωσία επικέντρωσαν τις προσπάθειές τους στην κατάληψη των Rubizhne, Severodonetsk, Popasna και Vugledar, αλλά χωρίς επιτυχία.

Υποστηρικτική προσπάθεια 2— Μαριούπολη και Donetsk:

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να επιτίθενται στη Μαριούπολη και να βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές της πόλης τις τελευταίες 24 ώρες.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να ενισχύουν θέσεις πυροβολικού βορειοανατολικά της πόλης.
Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov (Ραμζάν Καντίροφ) δημοσίευσε ορισμένα στοιχεία για τις επιχειρήσεις της Τσετσενίας στη Μαριούπολη συμπεριλαμβανομένου του εργοστασίου Azovstal στην ανατολική Μαριούπολη, το οποίο οι ρωσικές δυνάμεις ισχυρίστηκαν ότι κατέλαβαν στις 10 Μαρτίου
Οι Τσετσένοι μαχητές παρέχουν αξιόπιστη κάλυψη για τους «αδερφούς ρώσους».
Και ανεξάρτητες πηγές έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τσετσένων μονάδων γύρω από τη Μαριούπολη, αλλά δεν έχουν επιβεβαιώσει τον ακριβή ρόλο που διαδραματίζουν οι μονάδες Rosgvardia στις συνεχιζόμενες αστικές μάχες.
w3.png

Υποστήριξη Προσπάθειας 3—Kherson με κατεύθυνση βόρεια και δυτικά:

Οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα διεξήγαγαν πολλές τοπικές αντεπιθέσεις κατά των ρωσικών δυνάμεων γύρω από το Mykolayiv (Μικολάγιεβ) και βόρεια της Χερσώνας στις 22 Μαρτίου, και οι ρωσικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν καμία επιθετική επιχείρηση.

Στοιχεία παρακολούθησης

  • Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα καταλάβουν τη Μαριούπολη ή θα αναγκάσουν την πόλη να συνθηκολογήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
  • Η Ρωσία θα επεκτείνει τους βομβαρδισμούς κατά των ουκρανικών πόλεων.
  • Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για να φτάσουν στο Kryvyi Rih για να απομονώσουν τη Zaporizhiya.
  • Οι ρωσικές δυνάμεις γύρω από το Κίεβο θα συνεχίσουν τις προσπάθειες ώστε το δραστικό βεληνεκές του πυροβολικού να φθάνει στο κέντρο του Κιέβου.
  • Τα ρωσικά στρατεύματα θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για τον έλεγχο των πόλεων Chernihiv και Sumy.

Τι υποστηρίζουν οι Ουκρανοί

Η Ρωσία υπέστη περισσότερες απώλειες τις 26 ημέρες από την έναρξη της πλήρους κλίμακας εισβολής της στην Ουκρανία από ότι ο σοβιετικός στρατός κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας (1979-1989) στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με στοιχεία που κοινοποίησε το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.
Οι επίσημες απώλειες του σοβιετικού στρατού στο Αφγανιστάν ανήλθαν σε 15.051 άτομα, ενώ οι απώλειες που υπέστη ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία ανέρχονται σε περίπου 15.300 άτομα, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν το 100ο ρωσικό αεροπλάνο πάνω από τη Μαριούπολη και δύο ακόμη αεροσκάφη καταρρίφθηκαν πάνω από την περιοχή Dnipropetrovsk.
276248395_308246104740721_4844076567330616722_n.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης