Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Απευθείας σύγκρουση με ΝΑΤΟ εάν στείλουν κυανόκρανους από Πολωνία, Βαλτική στην Ουκρανία

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Απευθείας σύγκρουση με ΝΑΤΟ εάν στείλουν κυανόκρανους από Πολωνία, Βαλτική στην Ουκρανία
Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς, το Κίεβο αλλάζει συνεχώς θέσεις είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα

Σαφή προειδοποίηση πως μια αποστολή ειρηνευτικής δύναμης από την Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια απευθείας σύγκρουση της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov.
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ο Lavrov έκανε λόγο για πολύ δύσκολες συνομιλίες, διότι, όπως είπε, το Κίεβο αλλάζει συνεχώς τις θέσεις του.
«Οι διαπραγματεύσεις άρχισαν, προχωρούν δύσκολα, γιατί η ουκρανική πλευρά, αν και φαίνεται να έχει κατανοήσει τα πράγματα που πρέπει να συμφωνηθούν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, αλλάζει συνεχώς θέση, αρνούμενη ακόμα και τις δικές της προτάσεις» υποστήριξε ο Lavrov, αναφέροντας πως η Δύση θέλει να διατηρήσει τη Ρωσία σε μια πολεμική κατάσταση, εξοπλίζοντας παράλληλα την Ουκρανία.

Η Δύση δεν θέλει να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαπραγματεύσεις

«Είναι δύσκολο να απαλλαγείς από την εντύπωση ότι οι Ουκρανοί πηγαίνουν χέρι - χέρι με τους Αμερικάνους, οι οποίοι εάν διαβάσετε τόσο τους δικούς μας όσο και τους Δυτικούς πολιτικούς επιστήμονες, δεν θέλουν αυτή η διαπραγματευτική διαδικασία να ολοκληρωθεί σύντομα.
«Προσδοκούν να συνεχίσουν να προμηθεύουν με όπλα την Ουκρανία.
Προφανώς θέλουν να μας κρατήσουν σε μια κατάσταση εχθροπραξιών για όσο περισσότερο καιρό γίνεται» είπε ο Lavrov, αναφέροντας πως η Ρωσία δεν αντιτίθεται στη μεσολάβηση της Δύσης για τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, αν και ξεκαθάρισε ότι η Μόσχα έχει θέσει ήδη τις «κόκκινες γραμμές» της.

Επρόκειτο να εισβάλλουν οι Ουκρανοί

Επιπλέον, ο Lavrov είπε ότι η Ρωσία διαθέτει έγγραφα που επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες της Μόσχας ότι οι Ουκρανοί επρόκειτο να εισβάλλουν και να καταλάβουν την περιοχή του Donbass με τη βία.
«Έχει ξεχαστεί επίσης ότι οι Ουκρανοί είχαν συγκεντρώσει πάνω από 100.000 στρατιώτες στα σύνορα, ότι είχαν εντείνει τους βομβαρδισμούς, ότι είχαν αρχίσει να μιλούν ανοιχτά για το plan B, και όπως προκύπτει τώρα, όντως διέθεταν ένα τέτοιο σχέδιο» υποστήριξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, αναφέροντας πως «έχουμε στα χέρια μας έγγραφα που δείχνουν ξεκάθαρα τη βασιμότητα των φόβων μας ότι μια άμεση επίθεση επρόκειτο να αρχίσει προκειμένου να κατακτήσουν με τη βία το Donbass».

Ξεχνούν ό,τι τους εκθέτει

Όπως είπε ο Lavrov, κανείς στη Δύση δεν θυμάται πλέον τι προηγήθηκε της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
«Λένε: Στις 24 Φεβρουαρίου η Ουκρανία εισέβαλε.
Πρόκειται για ένα λογοπαίγνιο, στο οποίο η Δύση φημίζεται.
Χρησιμοποιούν αυτόν τον τρόπο για να «κόψουν» μη βολικές περιόδους της ιστορίας, ακόμα και της πιο πρόσφατης ιστορίας.
Η Δύση «ακυρώνει» ότι έγινε πριν το δημοψήφισμα της Κριμαίας και που τους εκθέτει.
Όταν όλα αυτά τα χρόνια μιλούσαμε με τους Δυτικούς συναδέλφους μας και τους κατηγορούσαμε ότι επέτρεψαν ένα αιματηρό πραξικόπημα στην Ουκρανία που ήταν αντίθετο με όλες τις ευρωπαϊκές αξίες, μας έλεγαν:
«Προσαρτήσατε την Κριμαία».
Το τι συνέβη πριν το δημοψήφισμα το ακυρώνουν, αυτή την κουλτούρα έχουν.
Ακυρώνουν ιδεολογικά και στη λογική τους ό,τι τους εκθέτει» αναφέρει ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης