Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Δύση στηρίζει τον Zelensky στην Ουκρανία ένα τυχοδιώκτη εβραίο πολιτικό που καταπατάει την δημοκρατία

H Δύση στηρίζει τον Zelensky στην Ουκρανία ένα τυχοδιώκτη εβραίο πολιτικό που καταπατάει την δημοκρατία
Δεδομένου του ιστορικού της Ουκρανίας σχετικά με τη διαφθορά, οι παγκόσμιες δυνάμεις πρέπει να διασφαλίσουν ότι η βοήθεια και η υποστήριξη φθάνει στον ουκρανικό λαό και ότι δεν θα καταλήξει σε Ουκρανούς αξιωματούχους

Το ιστορικό του Zelensky του Προέδρου της Ουκρανίας για τη δημοκρατία φαίνεται πολύ αμφισβητήσιμο.
Εάν παρακολουθείτε τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης ή τις δηλώσεις των πολιτικών του κόσμου, θα πειστείτε ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky είναι η μόνη ελπίδα για την ανθρωπότητα.
Ο Zelensky δέχθηκε πρόσφατα χειροκροτήματα για τις συγκλονιστικές ομιλίες του που εκφωνήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης στο βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο, στο κοινοβούλιο της ΕΕ στις Βρυξέλλες και στο Κογκρέσο στην Ουάσιγκτον.
Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ήταν τόσο συγκλονισμένοι που τον πρότειναν για βραβείο Νόμπελ.
Για ορισμένους «η Ουκρανία μπορεί να είναι το πρώτο παράδειγμα στην ανθρώπινη ιστορία μιας χώρας που υπό την πίεση του πολέμου γίνεται πιο ανεκτική και πιο φιλελεύθερη»

Το μεγαλύτερο μέρος των ισχυρών πολιτικών παραγόντων των ΗΠΑ έχουν κοινή στάση για την Ουκρανία.
Θέλουν να στείλουν όπλα αξίας εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία.
Κάποιοι θέλουν ακόμη και στρατό στο έδαφος της Ουκρανίας.

Από το πρόσφατο δικομματικό νομοσχέδιο δαπανών 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων αποφασίστηκε να δοθούν 14 δισεκατομμύρια δολάρια σε έκτακτη χρηματοδότηση για την ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία και 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια για αποστολή νέου στρατιωτικού εξοπλισμού και 3 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Επαναλαμβάνουν ότι οι ΗΠΑ είναι υποχρεωμένες να υπερασπιστούν την Ουκρανία επειδή η Ουκρανία είναι δημοκρατία ενώ η Ρωσία είναι ένα ολοκληρωτικό κράτος.
Η προπαγάνδα της δύσης παρουσιάζει τον Zelensky ο οποίος είναι και εβραϊκής καταγωγής ως τον δημοκράτη που υπερασπίζεται την Ουκρανία έχοντας απέναντι του τις δυνάμεις του κακού δηλαδή τον Putin της Ρωσίας.

Ποιο είναι, λοιπόν, το ιστορικό του Zelensky και του ουκρανικού καθεστώτος στις δημοκρατικές αξίες;

Κάθε φορά που ένα δημοκρατικό έθνος βρίσκεται σε πόλεμο λόγω επίθεσης, ο ηγέτης προσπαθεί να ενώσει τη χώρα.
Κάθε έθνος που δέχεται επίθεση προσπαθεί να ενώσει τους πολίτες και τους σημαντικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης, καθώς και τα μέσα ενημέρωσης.
Σε μια δημοκρατία τα ΜΜΕ και η αντιπολίτευση είναι ελεύθερα να λένε ότι θέλουν, αλλά ο επικεφαλής της κυβέρνησης έχει πατριωτική και ηθική υποχρέωση να προτρέπει όλους τους πολίτες να ενωθούν για την προστασία της χώρας από τον εισβολέα.

Ο Zelensky στις 19 Μαρτίου 2022 επικαλέστηκε τις εξουσίες έκτακτης ανάγκης βάσει στρατιωτικού νόμου για να καταστείλει αρκετά πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης και να εφαρμόσει μια «ενοποιημένη πολιτική πληροφόρησης».
Συγκεκριμένα έθεσε εκτός νόμου 11 πολιτικά κόμματα της Ουκρανίας
Μάλιστα στο στόχαστρο του Zelensky βρέθηκε και το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης της Ουκρανίας, το «The Opposition Platform — For Life», το οποίο έχει 44 έδρες στο εθνικό κοινοβούλιο της Ουκρανίας, δηλαδή, ένα νόμιμο κόμμα που το εξέλεξε ο ουκρανικός λαός.
Σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ο ηγέτης του κόμματος For Life, Γιούρι Μπόικο, είχε απαιτήσει από τη Ρωσία «να σταματήσει την επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας», αλλά το κόμμα έχει κατηγορηθεί ότι είναι υπέρ της Ρωσίας.

Πολύ πριν από τη ρωσική επέμβαση, τον Μάιο του 2021, ο Βίκτορ Μεντβέντσουκ, ένα ηγετικό στέλεχος του κόμματος For Life κατηγορήθηκε για προδοσία κατά της Ουκρανίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin είναι νονός της κόρης του Μεντβεντσούκ.

Το Εθνικό Γραφείο Ερευνών της Ουκρανίας κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο για διαφθορά, προδοσία, υποστήριξη «τρομοκρατικών οργανώσεων» και ότι τάσσεται υπέρ της Ρωσίας.

Οι επικριτές αυτών των μέτρων είπαν ότι οι νόμοι κατά της διαφθοράς χρησιμοποιήθηκαν για να περιοριστούν οι δραστηριότητες και να τιμωρηθούν οι ολιγάρχες κατά του Zelensky.
Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η Ουκρανία ήταν κάποτε μέρος της Σοβιετικής Ένωσης, υπάρχουν μυριάδες Ουκρανοί που εξακολουθούν να έχουν συγγενείς και άλλους δεσμούς με τη Ρωσία.
Ωστόσο, αυτό χρησιμοποιήθηκε για να κατασταλούν τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης.
Δεν γλίτωσαν ούτε τα Μέσα μαζικής Ενημέρωσης.

Κοινή πληροφόρηση στα όρια της προπαγάνδας

Ο πρόεδρος Zelensky επέβαλλε στην Ουκρανία «τον συνδυασμό όλων των εθνικών τηλεοπτικών καναλιών, το περιεχόμενο του προγράμματος των οποίων αποτελείται κυρίως από ενημερωτικά προγράμματα, λειτουργούν σε μια ενιαία πλατφόρμα πληροφοριών στρατηγικής επικοινωνίας» που ονομάζεται «United News».
Μάλιστα ο Zelensky ανέφερε το μέτρο ως απαραίτητο για την καταπολέμηση της ρωσικής παραπληροφόρησης αλλά και για να παρουσιάσει «την αλήθεια για τον πόλεμο».
Η φίμωση του Τύπου δεν είναι πρόσφατο τέχνασμα, ήδη από το 2021 ο Zelensky κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε δρακόντεια μέτρα για να περιορίσει τον Τύπο.

Τον Φεβρουάριο του 2021, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας με πρωτοβουλία του Zelensky απαγόρευσε τρία τηλεοπτικά κανάλια , συγκεκριμένα το NewsOne, το Channel 112 και το ZIK, που ανήκουν στον Ουκρανό βουλευτή Taras Kozak επειδή ήταν υπέρ της Ρωσίας.
Ο Taras Kozak κατηγορήθηκε επίσης για προδοσία και ότι διατηρεί δεσμούς με την Ρωσία.

Πέρυσι, η Kyiv Independent ανέφερε ότι ο Zelensky ζήτησε από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία να καλύπτουν τα θέματα υπέρ της Ουκρανίας και για πολλούς υπέρ του… Zelensky.
Υπήρξαν επίσης προσπάθειες να ακυρωθεί η προβολή μιας ταινίας ντοκιμαντέρ που κριτικάρει την κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Απαγόρευση εξόδου από την Ουκρανία

Όταν ξέσπασε ο πόλεμος, απαγορεύτηκε στους Ουκρανούς άντρες ηλικίας 18 έως 60 ετών να φύγουν από την Ουκρανία αφού ο Zelensky επέβαλε στρατιωτικό νόμο.
Έγινε και επιστράτευση εφέδρων της ίδιας ηλικιακής ομάδας.
Σε ένα δημοκρατικό έθνος, ο ηγέτης μπορεί να παροτρύνει τους πολίτες του να πάρουν τα όπλα, αλλά αυτό δεν μπορεί να επιβληθεί.

Το παράδειγμα

Τι θα συμβεί αν η κυβέρνηση Biden ή οι σύμμαχοί τους κατηγορήσουν τον πρώην Πρόεδρο Trump για προδοσία;
Τι θα γινόταν αν οι κυβερνητικές υπηρεσίες που υποστηρίζονται από τους Δημοκρατικούς άρχισαν να ερευνούν τον Πρόεδρο Trump κατηγορώντας τον για οικονομικές απάτες ή για συνεννόηση με μια ξένη δύναμη χωρίς έγκυρα στοιχεία;

Ο Zelensky φαίνεται να κάνει ακριβώς αυτό που οι φιλελεύθεροι πάντα σκόπευαν να κάνουν, να ελέγξουν και να φιμώσουν.
Ο Zelensky επέπληξε πρόσφατα την ισραηλινή Κνεσέτ επειδή επέτρεψε ένα δεύτερο Ολοκαύτωμα (επικαλούμενους και την «Τελική Λύση»).
Ισραηλινοί αξιωματούχοι και το εθνικό μνημείο του Ολοκαυτώματος του Ισραήλ καταδίκασαν τις δηλώσεις του Zelensky ως ευτελισμό και διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων του Ολοκαυτώματος.

Ο Zelensky κατηγόρησε επίσης τις ελβετικές τράπεζες και τη Nestle για συναλλαγές με τη Ρωσία.
Ίσως ο πόλεμος τον οδήγησε σε απόγνωση, αλλά ο Zelensky ακούγεται όλο και περισσότερο σαν δικτάτορας που με πρόφαση τον πόλεμο... καταπατάει τις δημοκρατικές αξίες αλλά η δύση προφανώς κάνει τα στραβά μάτια.

Τι γίνεται με τα ανθρώπινα δικαιώματα του καθεστώτος της Ουκρανίας;

Ινδοί φοιτητές, Αφρικανοί και Ασιάτες περιέγραψαν τη ρατσιστική συμπεριφορά που τους επιφύλαξαν οι ουκρανικές αρχές καθώς προσπάθησαν να διαφύγουν.
Το τάγμα Azov, μια μονάδα του ουκρανικού στρατού που χρησιμοποιεί το ναζιστικό σύμβολο Wolfsangel ως έμβλημά του, έχει κατηγορηθεί ότι έχει νεοναζιστικούς δεσμούς.
Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατηγόρησε τα μέλη του τάγματος του Azov για εγκλήματα πολέμου στα πρώτα στάδια της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Μετά την εισβολή της Ρωσίας, υπήρξαν αναφορές ότι η ουκρανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες μάλιστα τα στοιχεία που παρουσιάζονται πληθαίνουν εσχάτως.

Η κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία είναι πλέον εστία για μισθοφόρους και κρατούμενους φυλακών που αφέθηκαν ελεύθεροι από τις ουκρανικές αρχές για να πολεμήσουν τις ρωσικές δυνάμεις.
Αυτά τα εγκληματικά στοιχεία τι θα κάνουν όταν βρεθούν να κατέχουν όπλα;
Αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι τα δεινά εκατομμυρίων Ουκρανών, που υποφέρουν εξαιτίας αυτού του πολέμου.
Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τον πόνο τους.

Αλλά πρέπει να υπάρχει μια διάκριση μεταξύ των ανθρώπων και των κυβερνήσεών τους...

Δεδομένου του ιστορικού της Ουκρανίας σχετικά με τη διαφθορά, οι παγκόσμιες δυνάμεις πρέπει να διασφαλίσουν ότι η βοήθεια και η υποστήριξη φθάνει στον ουκρανικό λαό και ότι δεν θα καταλήξει σε Ουκρανούς αξιωματούχους.
Πολλοί στην δύση προσπαθούν να παρουσιάσουν ως τον Zelensky τον καλό και τον Putin τον κακό…
Αλλά συνήθως η αλήθεια είναι κάπου στην μέση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης