Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ στη Βρετανία – Γυναίκα πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία, λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό για Covid

Σοκ στη Βρετανία – Γυναίκα πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία, λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό για Covid
Η κατάσταση της γυναίκας επιδεινώθηκε ραγδαία και πέθανε 17 ώρες μετά τον εμβολιασμό της
Σχετικά Άρθρα

Ένας ιατροδικαστής στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι μια γυναίκα πέθανε από μία σπάνια παρενέργεια που προκλήθηκε από το εμβόλιο της AstraZeneca για τον Covid.
Η γυναίκα αναγνωρίστηκε ως η 34χρονη Kim Lockwood, η οποία αισθανόταν πονοκεφάλους, οκτώ μέρες μετά τον εμβολιασμό της τον Μάρτιο του 2021, δήλωσε ο ιατροδικαστής του Νότιου Γιορκσάιρ, Nicola Mundy στο BBC.
Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι η κατάστασή της επιδεινώθηκε γρήγορα και βεβαιώθηκε ο θάνατός της 17 ώρες μετά τον εμβολιασμό.

Ξαφνική εγκεφαλική αιμορραγία

Ο Mundy είπε ότι η Lockwood, ήταν «εξαιρετικά άτυχη» αφού εμφάνισε ξαφνική εγκεφαλική αιμορραγία.
Ο θάνατός της καταγράφηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία του Doncaster ως  θρομβωτική θρομβοπενία που προκαλείται από εμβόλια (VITT), είπαν αξιωματούχοι στο BBC.
Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε από το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας των ΗΠΑ λέει ότι το VITT «ορίζεται ως κλινικό σύνδρομο» που συνεπάγεται την «ανάπτυξη θρόμβωσης σε ασυνήθιστα σημεία» που περιλαμβάνουν θρόμβωση του εγκεφαλικού φλεβικού κόλπου ή σπλαχνική φλεβική θρόμβωση.
Η θρόμβωση εμφανίζεται όταν οι θρόμβοι αίματος φράζουν τις φλέβες ή τις αρτηρίες.

Εκατοντάδες περιπτώσεις, δεκάδες θάνατοι

Ο σύζυγος της Lockwood, Damian, είπε σε ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι η σύζυγός του, μητέρα δύο παιδιών, είχε εκφράσει δυσφορία λέγοντας πως « ένιωθε το κεφάλι της έτοιμο να εκραγεί», ενώ ο πατέρας της, Wayne Merrill, θυμήθηκε τα τελευταία της λόγια, που ήταν ότι ο πονοκέφαλος «στην πραγματικότητα την σκότωνε»., αναφέρει ο ιστότοπος Epoch Times.
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου λέει ότι έχουν αναφερθεί 438 περιπτώσεις θρομβοεμβολικών επεισοδίων (θρόμβωση αίματος) και 79 θάνατοι μετά τη λήψη του εμβολίου AstraZeneca μέχρι σήμερα.
Πέρυσι, αξιωματούχοι στο Έντμοντον του Καναδά, δήλωσαν ότι μια γυναίκα στα 50 της πέθανε από VITT αφού έλαβε το εμβόλιο AstraZeneca, το οποίο περιλαμβάνει δύο δόσεις και χρησιμοποιεί τεχνολογία αδενοϊού.
Το εμβόλιο του AstraZeneca, αν και είναι κοινό σε όλη την Ευρώπη, δεν έχει εγκριθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για χρήση.«Με λύπη σας αναφέρω… ότι επιβεβαιώσαμε τον πρώτο θάνατο της Αλμπέρτα από VITT μετά τον εμβολιασμό από το εμβόλιο AstraZeneca», έγραψε στο Twitter η Γενική Διευθύντρια Υγείας Deena Hinshaw.
«Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όσους θρηνούν αυτή την απώλεια».
Αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων για τους περισσότερους ανθρώπους ενώ η Astra Zeneca δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο.
safety_1.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης