Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Υψηλός ο τζίρος λόγω rebalancing – Οι τράπεζες σε υψηλό ημέρας

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Υψηλός ο τζίρος λόγω rebalancing – Οι τράπεζες σε υψηλό ημέρας
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE Russell στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, αποτέλεσε την έκπληξη και κάπως τόνωσε το περιορισμένο ενδιαφέρον που είχε η συνεδρίαση. Ο τζίρος από τα 55 εκατ. ευρώ πήγε στα 126 εκατ. ευρώ μετά τις τελικές δημοπρασίες. Μάλιστα ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε σε υψηλό ημέρας πηγαίνοντας σε θετικό έδαφος και το γενικό δείκτη, έστω και οριακά θετικό.

Η καλή εικόνα των τραπεζών στο κλείσιμο επισκιάστηκε από τις απώλειες σε Motor Oil, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΟΤΕ μεταξύ άλλων με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να δείξει άνοδο 0,09%. Η εβδομάδα πάντως λόγω του ράλι της Τετάρτης έκλεισε με άνοδο άνω του 4%. Πάντως οι ανησυχίες διατηρούνται λόγω της Ουκρανίας, αλλά και λόγω πληθωριστικών πιέσεων. To βράδυ περιμένουμε Moody’s και DBRS αν και δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάτι σημαντικό.

EUROBANK EQUITIES: Νομίζουμε πως η έκθεση τα λέει όλα και συμφωνούμε απόλυτα. Επίσης νομίζουμε πως μάλλον είναι από τις πρώτες ίσως και η πρώτη χρηματιστηριακή που κτυπάει καμπανάκι και λέει για τους κινδύνους λόγω του πολέμου, τις πληθωριστικές πιέσεις και τις επιπτώσεις στην ανάπτυξη.

QUEST: Μεγάλος ο όγκος λόγω εισόδου στους δείκτες FTSE Russell (small cap). Είδαμε εντολές αγοράς συνολικού όγκου άνω των 500 χιλ. τεμαχίων. Εδώ βέβαια έπεσε το split μαζί με την αναδιάρθρωση. Με απώλειες 0,97% έκλεισε η μετοχή.

AUTOHELLAS: Λόγω εισόδου στους δείκτες Small Cap του FTSE Russell είδαμε μεγάλο όγκο συναλλαγών. Μάλιστα στις τελικές δημοπρασίες ξεχώρισε εντολή πώλησης 191 χιλ. τεμαχίων στα 9,56 ευρώ με την τελευταία πράξη να είναι στα 10,06 ευρώ. Τελικά έκλεισε στα 9,66 ευρώ με απώλειες 0,82%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο υψηλό ημέρας ο δείκτης όπως και οι 3 από τις 4 συστημικές.

ΑΔΜΗΕ: Μη δει πίεση σε κάποιες ενεργειακές αμέσως να ακολουθήσει. Στα 2,2250 ευρώ και στο -2,41% που είναι και χαμηλό ημέρας.

MOTOR OIL: Αρκετή πίεση βγήκε σήμερα στη μετοχή και έχασε 3,11% κλείνοντας στα 13,09 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Τα αποτελέσματα και η επιστροφή κεφαλαίου νομίζουμε πως έχουν βελτιώσει λίγο τη διάθεση αν και η αποτίμηση παραμένει εξαιρετικά χαμηλή. Η διοίκηση είναι αισιόδοξη και λέει πως αντιμετωπίζει τα αυξημένα κόστη με αυξήσεις στις τιμές, αλλά πάει και με τον ανταγωνισμό. Ας ελπίσουμε πως δεν θα επηρεαστεί η ζήτηση.

FOURLIS: Βγήκε πίεση και πήγε σημαντικά χαμηλότερα. Μάλιστα έκλεισε σε χαμηλό ημέρας και στα 3,6850 ευρώ με απώλειες 3,53%.

ATTICA GROUP: Το 1 ευρώ είναι σημείο όπου δίνει αντίδραση, ή έστω γύρω από αυτό το νούμερο. Το είδαμε αρκετές φορές στο παρελθόν. Η στήλη την έχει αφαιρέσει από τις επιλογές της στην τιμή που θέλαμε και πάνω από τα 1,20 ευρώ και τώρα μας φαίνεται καλή η διόρθωση, αλλά είναι η τιμή του πετρελαίου που μας κάνει πιο επιφυλακτικούς. Με τέτοιες τιμές τα κέρδη είναι δύσκολα στον κλάδο. Άλλα απλά κοιτάμε…

CENERGY: Συνεχίστηκε η πίεση στη μετοχή λόγω των αποτελεσμάτων. Στα 3,55 ευρώ με τη μετοχή να έχει ακόμα κάποια απόσταση από το πρόσφατο χαμηλό που είχε γράψει λόγω της Ουκρανίας στα 3,13 ευρώ πριν λίγες μέρες.

UNIBIOS: Ισχυρή ανοδική κίνηση κατά 7,62% από τη μετοχή και με μεγάλο όγκο 304 χιλ. τεμάχια.

ΚΕΚΡΟΨ: Στο +31% αυτήν την εβδομάδα με 4 στις 5 ανοδικές.

CENTRIC: Στο +4,04% και στα 0,2830 ευρώ και με δυνατό αγοραστή στο κλείσιμο. Ακούσαμε κάποιες φήμες στην αγορά αλλά δε νομίζουμε πως αληθεύουν.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης