Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Warren Buffett αυξάνει το μερίδιό του στην Occidental Petroleum ποντάροντας στα κέρδη από το «μαύρο χρυσό»

O Warren Buffett αυξάνει το μερίδιό του στην Occidental Petroleum ποντάροντας στα κέρδη από το «μαύρο χρυσό»

Μέσω της επενδυτικής εταιρείας που διευθύνει, Berkshire Hathaway, της οποίας η μετοχή ξεπέρασε τα 500.000 δολάρια και έχει πλέον την έκτη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στις ΗΠΑ

Σχετικά Άρθρα
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Warren Buffett ποντάρει ακόμη περισσότερο σε μια μεγάλη εταιρεία πετρελαίου, καθώς οι τιμές του αργού συνεχίζουν να αυξάνονται.
Μέσω της επενδυτικής εταιρείας που διευθύνει, Berkshire Hathaway, της οποίας η μετοχή ξεπέρασε τα 500.000 δολάρια και έχει πλέον την έκτη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στις ΗΠΑ με 731 δισ. δολάρια, αύξησε το μερίδιό του στην Occidental Petroleum σε σχεδόν 15% αυτή την εβδομάδα από 9% που ήταν μέχρι πρότινος.
Η συναλλαγή αυτή βασίζεται πάνω σε μία παλαιότερη συμφωνία που έδινε στην Berkshire το δικαίωμα να αγοράσει σχεδόν 84 εκατομμύρια περισσότερες μετοχές της Occidental Petroleum.
Η Berkshire επένδυσε για πρώτη φορά 10 δισ. δολάρια στην Occidental το 2019 για να βοηθήσει την εταιρεία να αγοράσει την ανταγωνιστική Anadarko Petroleum.
Οι μετοχές της Occidental Petroleum εκτινάχθηκαν περίπου 7% σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022, πετυχαίνοντας μία από τις καλύτερες επιδόσεις στον S&P 500 (σ.σ. η μετοχή της Occidental Petroleum έχει σχεδόν διπλασιαστεί πλέον το 2022).
Τέλος, η μετοχή της Berkshire σημείωσε σήμερα άνοδο περίπου 2% (οι μετοχές της έχουν σημειώσει άνοδο σχεδόν 15% φέτος και διαπραγματεύονται σε υψηλό - ρεκόρ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης