Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικοινωνία Biden - Xi στις 18/3 για την Ουκρανία στη σκιά της σφροδρής σύγκρουσης Κίνας - ΝΑΤΟ

Επικοινωνία Biden - Xi στις 18/3 για την Ουκρανία στη σκιά της σφροδρής σύγκρουσης Κίνας - ΝΑΤΟ
Κόντρα ΝΑΤΟ - Κίνας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Επικοινωνία με τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping για την Ουκρανία θα έχει την Παρασκευή 17/3 ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden, την ώρα που μαίνεται η κόντρα της Κίνας με το ΝΑΤΟ, λόγω της Ρωσίας. 
Ειδικότερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden θα μιλήσει με τον Κινέζο πρόεδρο, Xi Jinping, την Παρασκευή για να συζητήσουν τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας «και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Η επικοινωνία έρχεται αφότου Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι η Κίνα μπορεί να έχει ήδη αποφασίσει να παράσχει στη Ρωσία οικονομική υποστήριξη κατά τη διάρκεια του πολέμου κατά της Ουκρανίας.
Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Jake Sullivan, συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του, Yang Jiechi, σε μια «έντονη επτάωρη συνεδρίαση» νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για να παρουσιάσει την υπόθεση των ΗΠΑ κατά της εισβολής της Ρωσίας.
Αμερικανός αξιωματούχος που γνωρίζει τη συζήτηση, δήλωσε ότι οι Κινέζοι είχαν «ήδη αποφασίσει ότι θα παράσχουν οικονομική και χρηματοοικονομική υποστήριξη» πριν από τη συνάντηση της Ρώμης.
«Το ερώτημα είναι πραγματικά αν θα προχωρήσουν παραπέρα», τόνισε, σύμφωνα με τον Guardian.

Σφοδρή επίθεση της Κίνας στο ΝΑΤΟ

Νωρίτερα σήμερα, Κινέζος αξιωματούχος επέκρινε τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, για τα σχόλιά του ότι η Κίνα είχε υποχρέωση ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να βοηθήσει να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Μιλώντας μετά τη χθεσινή συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, ο Stoltenberg κάλεσε την Κίνα «να καταδικάσει ξεκάθαρα την εισβολή και να μην στηρίξει τη Ρωσία», προσθέτοντας ότι η Κίνα έχει υποχρέωση να καταδικάσει την εισβολή.
Σε απάντηση, η κινεζική αποστολή στην ΕΕ είπε:
Δεν χρειαζόμαστε διάλεξη για τη δικαιοσύνη από τον καταχραστή του διεθνούς δικαίου.
Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να επεκτείνει το γεωγραφικό του πεδίο και πρέπει να προβληματιστεί.
Η παρατήρηση αφορούσε τον βομβαρδισμό της κινεζικής πρεσβείας στο Βελιγράδι το 1999 από το ΝΑΤΟ, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο τριών δημοσιογράφων τρεις δημοσιογράφους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης