Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sheba Medical Center (Ισραήλ): Απομυθοποίηση εμβολίων Pfizer - Η 4η δόση δεν προσφέρει καμία προστασία από τον Covid 19

Sheba Medical Center (Ισραήλ): Απομυθοποίηση εμβολίων Pfizer - Η 4η δόση δεν προσφέρει καμία προστασία από τον Covid 19
Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο The New England Journal of Medicine, εξετάζει την αποτελεσματικότητα του τέταρτου εμβολίου για τον κορωνοϊό των φαρμακευτικών εταιριών Pfizer και Moderna

Η 4η δόση εμβολίου προσφέρει ελάχιστη προστασία έναντι του COVID-19 σύμφωνα με νέα μελέτη που διεξήχθη από το Sheba Medical Center στο Ισραήλ.
Τα πρώτα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν δείχνουν ότι το 4ο εμβόλιο προσφέρει ελάχιστη έως μηδενική προστασία έναντι του ιού σε σύγκριση με τρεις δόσεις.
Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο The New England Journal of Medicine, εξετάζει την αποτελεσματικότητα του τέταρτου εμβολίου για τον κορωνοϊό των φαρμακευτικών εταιριών Pfizer και Moderna.
Τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν δείχνουν ότι το 4ο εμβόλιο προσφέρει ελάχιστη έως μηδενική προστασία έναντι του ιού σε σύγκριση με νεαρά και υγιή άτομα που εμβολιάστηκαν με τρεις δόσεις.

Ωστόσο, το εμβόλιο αποδείχθηκε ότι παρέχει μέτρια προστασία έναντι της συμπτωματικής μόλυνσης σε νεαρά και υγιή άτομα σε σύγκριση με αυτά που εμβολιάστηκαν τρεις φορές.

«Μεταξύ των περίπου 600 συμμετεχόντων, 270 από τους οποίους έλαβαν είτε μια τέταρτη δόση του εμβολίου Pfizer είτε του εμβολίου Moderna, δεν βρήκαμε διαφορές, τόσο ως προς τα επίπεδα αντισωμάτων IgG όσο και ως προς τα επίπεδα αντισωμάτων εξουδετέρωσης, τα οποία έφτασαν σε επίπεδο παρόμοιο με αυτό που μετρήθηκε ένα μήνα μετά τη χορήγηση της τρίτης δόσης», δήλωσε η καθ. Gili Regev-Yochay, διευθύντρια της Μονάδας Πρόληψης και Ελέγχου Λοιμώξεων στη Sheba και επικεφαλής της έρευνας.

Σημείωσε επίσης ότι όσον αφορά την αποτελεσματικότητα του τέταρτου εμβολίου – τόσο της Pfizer όσο και της Moderna – κατά της μόλυνσης, διαπιστώσαμε ότι τα ποσοστά μόλυνσης μεταξύ των εμβολιασμένων ατόμων ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από αυτά της ομάδας ελέγχου.
«Ωστόσο, θα πρέπει να τονιστεί ότι η τρίτη δόση είναι εξαιρετικά σημαντική για όποιον δεν έχει ακόμη προσβληθεί από τον COVID-19 και η τέταρτη δόση είναι πιθανότατα σημαντική για πληθυσμούς υψηλού κινδύνου».

«Αυτή η μελέτη προστίθεται σε μια σειρά μελετών από την Sheba με στόχο να παρέχει μια επιστημονική βάση για τη διαχείριση μιας πανδημίας που έχει προκαλέσει όλεθρο σε όλο τον κόσμο», κατέληξε η καθηγήτρια Regev-Yochay.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης