Τελευταία Νέα
Διεθνή

ZEW (Γερμανία): Μια ύφεση καθίσταται όλο και πιο πιθανή - Στασιμοπληθωρισμός τους επόμενους μήνες

ZEW (Γερμανία): Μια ύφεση καθίσταται όλο και πιο πιθανή - Στασιμοπληθωρισμός τους επόμενους μήνες

Το γερμανικό ινστιτούτο οικονομικών ερευνών προειδοποιεί ότι το ενδεχόμενο της ύφεσης γίνεται όλο και πιθανό

Σχετικά Άρθρα

Όλο και πιθανή καθίσταται -λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία- η ύφεση στη Γερμανία, όπως προειδοποιεί το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών ZEW, επισημαίνοντας ότι οι οικονομικές προσδοκίες υποχώρησαν, τον Μάρτιο, πιο έντονα από ποτέ.
Ειδικότερα, ο δείκτης των οικονομικών προσδοκιών σημείωσε πτώση στις -39,3 μονάδες τον Μάρτιο από τις 54,3 μονάδες τον Φεβρουάριο, πολύ χαμηλότερα από τις 3 μονάδες που ανέμεναν οι οικονομολόγοι. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση που έχει σημειωθεί από τον Δεκέμβριο του 1991, οπότε ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων.
«Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας πλήττουν σημαντικά τις οικονομικές προοπτικές για τη Γερμανία», ανέφερε ο πρόεδρος του ZEW, Achim Wambach και τόνισε ότι η κατάρρευση των οικονομικών προσδοκιών συνοδεύεται από μια ακραία άνοδο των πληθωριστικών προσδοκιών. Επομένως, σύμφωνα με τον ίδιο, οι ειδικοί αναμένουν στασιμοπληθωρισμό τους επόμενους μήνες.
Οι απόψεις για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στη Γερμανία επιδεινώθηκαν επίσης, με τον δείκτη να υποχωρεί στο -21,4 από το -8,1 τον Φεβρουάριο, αναφέρει το ZEW. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στις -20 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης