Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πόλεμος Ουκρανίας - Ρωσίας θα μπορούσε να κρατήσει μέχρι τον Μάιο; – Μεγάλο το χάσμα στις διαπραγματεύσεις ειδικά στο εδαφικό

Ο πόλεμος Ουκρανίας - Ρωσίας θα μπορούσε να κρατήσει μέχρι τον Μάιο; – Μεγάλο το χάσμα στις διαπραγματεύσεις ειδικά στο εδαφικό
Θα τελειώσει ο πόλεμος αρχές Μαίου 2022; - Τι προβλέπει σύμβουλος του Ουκρανού Προέδρου
Σχετικά Άρθρα

Το χάσμα στις διαπραγματεύσεις είναι μεγάλο, οι συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας συνεχίζονται και σήμερα 15 Μαρτίου 2022 αλλά οι διαφωνίες ειδικά στο εδαφικό είναι μεγάλες.
Η Ουκρανία δεν αποδέχεται την παραχώρηση εδαφών όπως Κριμαίας και Donbass και χαρακτηρίζει «απαράδεκτες τις εδαφικές απαιτήσεις της Ρωσίας»
Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ζήτησε να παραταθεί ο στρατιωτικός νόμος κατά 30 ημέρες.
Να σημειωθεί ότι η Ρωσική πλευρά αναφέρει ότι πλέον στόχος είναι οι μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας και αυτό μεταφράζεται σε αλλαγή της στρατιωτικής τακτικής των ρώσων οι οποίοι έως τώρα χτυπούσαν στόχους γύρω από τις μεγάλες πόλεις.

Θα τελειώσει ο πόλεμος αρχές Μαίου 2022;

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι πιθανό να έχει τελειώσει στις αρχές Μαΐου, όταν η Ρωσία εξαντλήσει τους πόρους, δήλωσε ο Oleksiy Arestovich, σύμβουλος του επιτελάρχη του Ουκρανού προέδρου.
Οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας - στις οποίες ο Oleksiy Arestovich δεν εμπλέκεται προσωπικά - έχουν μέχρι στιγμής δώσει πολύ λίγα αποτελέσματα εκτός από αρκετούς ανθρωπιστικούς διαδρόμους σε πολιορκημένες ουκρανικές πόλεις.
Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από πολλά ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ο Arestovich είπε ότι ο ακριβής χρόνος θα εξαρτηθεί από το πόσους πόρους η Ρωσία είναι διατεθειμένη να δεσμεύσει για τον πόλεμο.

«Νομίζω ότι το αργότερο τον Μάιο, αρχές Μαΐου, θα πρέπει να έχουμε μια ειρηνευτική συμφωνία, ίσως πολύ νωρίτερα, θα δούμε, μιλάω για τις πιο πρόσφατες πιθανές ημερομηνίες».

«Βρισκόμαστε σε σταυροδρόμι τώρα:
είτε θα επιτευχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία πολύ γρήγορα, μέσα σε μια ή δύο εβδομάδες, με απόσυρση των στρατευμάτων και τα πάντα, είτε θα συνεχιστεί ο πόλεμος έως στα τέλη Απριλίου».
Ένα «εντελώς τρελό» σενάριο θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει την αποστολή νέων στρατευσίμων από τη Ρωσία μετά από ένα μήνα εκπαίδευσης.

Ωστόσο, ακόμη και όταν συμφωνηθεί ειρήνη, μικρές τακτικές συγκρούσεις θα συνεχιστούν για κάποιο διάστημα, σύμφωνα με τον Arestovich, αν και η Ουκρανία επιμένει στην πλήρη απομάκρυνση των ρωσικών στρατευμάτων από το έδαφός της.

20η ημέρα συγκρούσεων

Η Ουκρανία συνεχίζει να αντιστέκεται στις ρωσικές δυνάμεις καθώς η εισβολή συνεχίζεται για 20η ημέρα καθώς οι διαπραγματεύσεις πρόκειται να επαναληφθούν και ο στρατιωτικός νόμος θα μπορούσε να παραταθεί ακόμη άλλες 30 ημέρες.

Μέχρι στιγμής, τα ουκρανικά στρατεύματα συνέχισαν να αντιστέκονται καθώς η ρωσική προέλαση παραμένει αργή. Ωστόσο, οι μάχες συνεχίζονται σε πολλές βασικές πόλεις, όπως στο λιμάνι της Μαριούπολης της Μαύρης Θάλασσας, το οποίο παραμένει αποκλεισμένο και υπό σφοδρό βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις.
Έχει σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στην πόλη, αλλά ο αποκλεισμός την έχει κολλήσει στο κοντινό Μπερντιάνσκ εδώ και τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, οι ρωσικές απώλειες στη συνεχιζόμενη εισβολή έχουν ξεπεράσει τις απώλειες σε δύο χρόνια μαχών στην Τσετσενία.
Καθώς η Ουκρανία συνεχίζει να αντεπιτίθεται κατά των ρωσικών δυνάμεων, υπήρξαν αναφορές ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αποκτούν ρωσικό εξοπλισμό και οχήματα.
Σύμφωνα με τον Zelensky, αυτό έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό που η Ρωσία είναι πλέον ουσιαστικά προμηθευτής στρατιωτικού εξοπλισμού για τον ουκρανικό στρατό.

«Φεύγουν από το πεδίο της μάχης, πετώντας εξοπλισμό», είπε ο Zelensky.
«Τα παίρνουμε ως τρόπαια και τα χρησιμοποιούμε για να υπερασπιστούμε την Ουκρανία».

O Ουκρανός Πρόεδρος δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός θα αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη και θα αναλάβει την ευθύνη για αυτά που περιέγραψε ως εγκλήματα πολέμου και ξεχώρισε την κατάσταση σε μια σειρά από πόλεις όπως η Μαριούπολη, το Χάρκοβο, το Σούμι, το Ιρπέν και το Τσερνίχιβ.

Υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος το ρωσικό ναυτικό να επιχειρήσει να αποβιβαστεί στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας, αλλά σύμφωνα με τον επικεφαλής της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης της Οδησσού Μαξίμ Μαρτσένκο «το μόνο που θα δει ο εχθρός είναι ο βυθός της Μαύρης Θάλασσας».

Διαπραγματεύσεις και στρατιωτικός νόμος

Ο Zelensky είπε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας πρόκειται να επαναληφθούν σε μια προσπάθεια να τεθεί τέλος στη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία, η οποία έφθασε στις 20 ημέρες.
Την ίδια στιγμή η Ουκρανική κυβέρνηση παρέτεινε τον στρατιωτικό νόμο για άλλες 30 ημέρες υπό το φως της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής στη χώρα.

Οι απώλειες του πολέμου – Η Ουκρανία έχει χάσει 1.267 άρματα μάχης και πλήθος Bayraktar TB 2 – Η Ρωσία έχασε 360 τανκς

Συνολικά 3.920 εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής της Ουκρανίας έχουν καταστραφεί από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».
Με βάση τις ρωσικές πηγές καταστράφηκαν 143 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα πολλά εξ αυτών ήταν τουρκικά Bayraktar TB 2.
Συνολικά 1.267 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 124 πολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών, 457 πυροβόλα και όλμοι πεδίου, καθώς και 1.028 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων.
Η αεροπορία των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων βομβάρδιζε 187 θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας την ημέρα, οι μονάδες αεράμυνας κατέστρεψαν τέσσερα ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα
Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι οι Ρώσοι έχουν χάσει 360 τανκς, 1.200 τεθωρακισμένα οχήματα, 60 πολεμικά αεροσκάφη και 80 ελικόπτερα, αν και οι ισχυρισμοί δεν μπορούν να επαληθευτούν από ανεξάρτητες πηγές

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης