Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κορωνοϊός: «Μαύρη» Δευτέρα με 70 νεκρούς - Σοκ με 22.694 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στους 364 οι διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: «Μαύρη» Δευτέρα με 70 νεκρούς - Σοκ με 22.694 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στους 364 οι διασωληνωμένοι
Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 26.635 θάνατοι
Σοκ προκαλούν τα νέα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό με τους ημερήσιους θανάτους και τα κρούσματα να βρίσκονται στα ύψη την Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022.

Συγκεκριμένα, σε 22.694 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.
Ενώ μαύρο ρεκόρ καταγράφουν οι θάνατοι με 70 νέες ανθρώπινες απώλειες και 364 διασωληνωμένους.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας (14/3)

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 70, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 26.635 θάνατοι.
Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 364 (65.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 90.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 244 (67.03%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 120 (32.97%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.357 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 242 (ημερήσια μεταβολή -17.41%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 284 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 108 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Στοπ στις εβδομαδιαίες ενημερώσεις για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα - Θεοδωρίδου: «Δεν τελείωσε η πανδημία»

Την αλλαγή στον τρόπο, με τον οποίο θα πραγματοποιούνται οι ενημερώσεις για τον κοροναϊό ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Όπως είπε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωση της Δευτέρας ο κ. Θεμιστοκλέους, οι ενημερώσεις δεν θα γίνονται πλέον σε εβδομαδιαία βάση, αλλά ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όποτε συντρέχει λόγος.

«Μην νομίζουμε ότι τελείωσε η πανδημία»

«Πριν δύο χρόνια, στις 11 Μαρτίου, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι ο κορωνοϊός είναι πανδημία» σημείωσε στην αρχή της ενημέρωσης η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.
Από όλους επιστήμονες η διατύπωση είναι σαφής: η αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών που επιτρέπει την χαλάρωση κάποιων μέτρων προστασίας δεν θα πρέπει να εννοηθεί ότι σηματοδοτεί το τέλος της πανδημίας, τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.
Στο ερώτημα πότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας, όλοι οι ειδικοί είναι επιφυλακτικοί, συνέχισε.
Στο βιβλίο της πανδημίας Covid υπάρχουν πολλά ακόμα κεφάλαια προς συγγραφή. Η επιστήμη στην αναμέτρησή της με το άγνωστο, θα επικρατήσει, δημιουργώντας δεδομένα για την αντιμετώπιση επόμενων πανδημιών τόνισε.
«Οι ειδικοί είναι επιφυλακτικοί στο ερώτημα πότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας.
Ιστορικά η κάθε πανδημία έχει διαφορετική έκβαση και σημειώνεται πως πολλά ακόμη κεφάλαια απομένουν προς συγγραφή στο βιβλίο της πανδημίας COVID» κατέληξε η Μαρία Θεοδωρίδου.

Ματίνα Παγώνη: Τι θα γίνει με τις παρελάσεις και το Πάσχα

Για το Πάσχα και τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου μίλησε η Ματίνα Παγώνη καλεσμένη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, αναφέρθηκε στην πορεία του κορονοϊού στη χώρα και έκανε λόγο για ομαλοποίηση της κατάστασης μέχρι το Πάσχα.
Συγκεκριμένα, η Ματίνα Παγώνη είπε πως ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού θα έχει μειωθεί αισθητά μέχρι το Πάσχα, και συμπλήρωσε πως «τα πράγματα θα ομαλοποιηθούν».
Ωστόσο, έσπευσε να συμπληρώσει ότι οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου θα πρέπει να γίνουν όπως την προηγούμενη φορά, χωρίς κόσμο, λόγω του υψηλού ακόμα αριθμού κρουσμάτων και του διψήφιου αριθμού θανάτων.
Μίλησε και για την 3η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού λέγοντας πως είναι βασική για την προστασία απέναντι στην Όμικρον και τις υποπαραλλαγές της, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Όπως είπε, χωρίς την 3η δόση είναι πιθανότερο κάποιος να περάσει πιο βαριά τον κορωνοϊό.

Μ. Θεμιστοκλέους:Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 20.320.000 εμβολιασμοί

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 20.320.000 εμβολιασμοί κατά της covid-19, ανέφερε ο γενικός γραμματέας ΠΦΥ Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο covid-19.
Ειδικότερα, για την πορεία των εμβολιασμών, είπε ότι με μία δόση έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 7.870.000 πολίτες, δηλαδή το 75% του γενικού πληθυσμού και 84,6% επί του ενήλικου πληθυσμού.
Ο αντίστοιχος μέσος όρος της ΕΕ είναι 75% του γενικού πληθυσμού και 85,5% του ενήλικου πληθυσμού.
Επίσης, περισσότεροι από 7.560.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους που αντιστοιχεί σε ποσοστό 72% του γενικού πληθυσμού και 80,8% του ενήλικου πληθυσμού.
Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 72% του γενικού πληθυσμού και 83% του ενήλικου πληθυσμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης