Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov: Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία

Peskov: Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία
Δεν αποκλείεται να θέσουμε υπό τον πλήρη έλεγχο μας ολόκληρες περιοχές της Ουκρανίας είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως δεν υπάρχει κάποια «προθεσμία» για την ολοκλήρωση της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία διατύπωσε ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, ο οποίος αρνήθηκε να τοποθετηθεί για το κατά πόσο ο Putin είναι ικανοποιημένος από την εξέλιξη της επιχείρησης.
Ο Pescov υποστήριξε ότι «η ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία εξελίσσεται βάσει του σχεδίου και ότι θα ολοκληρωθεί έγκαιρα και βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί, ενώ σημείωσε πως δεν θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα δημοσιεύματα σχετικά με την πορεία των ρωσικών στρατευμάτων.

Πιθανό να θέσουμε υπό πλήρη έλεγχο ολόκληρες πόλεις

Επιπλέον, ο Peskov υποστήριξε πως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχο του ολόκληρες πόλεις και αστικά κέντρα στην Ουκρανία, τα οποία σήμερα τελούν υπό την πολιορκία του ρωσικού στρατού, παρά την ύπαρξη των «ανθρωπιστικών διαδρόμων».
«Το υπουργείο Άμυνας αν και διασφαλίζει τη μέγιστη ασφάλεια για τον άμαχο πληθυσμό, δεν αποκλείει την πιθανότητα του να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχο του ολόκληρες πόλεις, οι οποίες πρακτικά σήμερα είναι περικυκλωμένες» ανέφερε ο Peskov, υποστηρίζοντας πως οι θέσεις που διατυπώνουν ΗΠΑ και ΕΕ ότι δηλαδή η Ρωσία, επειδή η στρατιωτική της επιχείρηση δεν προχωρά βάσει του σχεδίου της σε πολλές μεγάλες πόλεις, αρχίζει να αυξάνει τους στόχους, είναι προβοκάτσια.

Δεν ζητήσαμε τίποτα από την Κίνα

Ερωτηθείς σχετικά με τα σχόλια Aμερικανών αξιωματούχων ότι η Ρωσία έχει ζητήσει στρατιωτικό εξοπλισμό από την Κίνα, ο Peskov απάντησε αρνητικά.
«Η Ρωσία διαθέτει τη δική της ανεξάρτητη δυνατότητα να συνεχίσει την επιχείρηση.
Όπως είπαμε, εξελίσσεται βάσει σχεδίου και θα ολοκληρωθεί στην ώρα της και πλήρως» υποστήριξε ο Peskov.

Θα ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες του οικονομικού πολέμου

Ο Peskov εξέφρασε παράλληλα την αισιοδοξία του ότι η Ρωσία με τις κινήσεις που κάνει, θα καταφέρει να ελαχιστοποιήσει τις συνέπειες από τον οικονομικό πόλεμο που της έχει εξαπολύσει η Δύση.
«Λαμβάνονται μέτρα για την ελαχιστοποίηση των συνεπειών.
Μια σειρά μέτρων έχει υιοθετηθεί από την Κεντρική Τράπεζα και εφαρμόζονται.
Υπάρχει κάθε λόγος να πιστεύουμε ότι οι συνέπειες αυτού του οικονομικού πολέμου θα ελαχιστοποιηθούν» ανέφερε ο Peskov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης