Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Σχεδόν 125.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων - Κατηγορίες ότι η Μόσχα ότι χρησιμοποίησε βόμβες φωσφόρου

Ουκρανία: Σχεδόν 125.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων - Κατηγορίες ότι η Μόσχα ότι χρησιμοποίησε βόμβες φωσφόρου
«Σήμερα βασική αποστολή είναι η Μαριούπολη» ανέφερε ο Zelensky

Σχεδόν 125.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων από τις εμπόλεμες ζώνες στην Ουκρανία, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, V. Zelensky.
«Σήμερα βασική αποστολή είναι η Μαριούπολη» ανέφερε ο Zelensky σε νέο βίντεο, προσθέτοντας ότι ένα κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από την υπό πολιορκία πόλη, όπου πάνω από 400.000 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί.

Ουκρανός αξιωματικός του Λουχάνσκ: Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε βόμβες φωσφόρου

Ένας Ουκρανός αξιωματικός της αστυνομίας της περιφέρειας του Λουχάνσκ (ανατολικά), κατηγόρησε τα ξημερώματα της Κυριακής 13/3 τον ρωσικό στρατό ότι βομβάρδισε την κοινότητά του με βόμβες φωσφόρου.
Οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν βόμβες φωσφόρου, σύμφωνα με τον Alexei Bilocicki, αρχηγό της αστυνομίας της Ποπάσνα, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων δυτικά του Λουχάνσκ.
«Είναι αυτό που οι ναζιστές ονόμαζαν «φλεγόμενο κρεμμύδι» κι είναι αυτό που οι «Ρωσίστες» (σ.σ συνδυασμός των λέξεων Ρώσοι και φασίστες) εξαπολύουν εναντίον των πόλεών μας. Απερίγραπτο πόνο και φωτιές», έγραψε στο Facebook.
Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επαληθευτεί, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Στο μεταξύ, στο Donbass, στο Kramatorsk, ένα τρένο που μετέφερε αμάχους με κατεύθυνση το Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία, βρέθηκε στο στόχαστρο βομβαρδισμών τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, σύμφωνα με τον επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας του Ντονέτσκ Pavlo Kirilenko. Στον βομβαρδισμό έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος και τραυματίστηκε άλλος ένας, σύμφωνα με τον ίδιο.
Επίσης, στο Ντονμπάς επλήγησαν δύο ορθόδοξες εκκλησίες και συγκεκριμένα, η εκκλησία του Sviatogyursk και ένας ναός στο Sheverodonetsk, όπου είχαν βρει καταφύγιο άμαχοι, αν και οι τοπικές αρχές δεν έχουν εκδώσει κάποιον απολογισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης