Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Διόρισε φιλορώσα δήμαρχο στη Μελιτόπολη η Μόσχα - Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 3.687 ουκρανικές εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής

Ουκρανία: Διόρισε φιλορώσα δήμαρχο στη Μελιτόπολη η Μόσχα - Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 3.687 ουκρανικές εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής
Σχετικά Άρθρα

Η φιλορώσα βουλευτής Galina Danilchenko διορίστηκε από τη Ρωσία ως η νέα δήμαρχος της Μελιτόπολης, στη θέση του εκλεγμένου δημάρχου, Ivan Fyodorov, που απήχθη από τα ρωσικά στρατεύματα.
Η Galina Danilchenko κάλεσε τους κατοίκους της Μελιτόπολης να «προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα» και τους ζήτησε να σταματήσουν να διαδηλώνουν κατά των ρωσικών δυνάμεων κατοχής.
Πρόσθεσε ότι στην πόλη συνεχίζουν να υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να προσπαθήσουν να αποσταθεροποιήσουν «την κατάσταση και να προκαλέσουν αντίδραση κακής συμπεριφοράς», αλλά και πως πρόκειται να δημιουργήσει μια Λαϊκή Επιτροπή που θα επιλύσει τα ζητήματα της Μελιτόπολης, όπου ζουν περίπου 150.000 άνθρωποι, και της ευρύτερης περιφέρειάς της.

Απειλές Zelensky

Aπειλές εναντίον ενδεχόμενων συνεργατών και υποστηρικτών της Ρωσίας στην Ουκρανία εξαπέλυσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky, δηλώνοντας σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι αυτοί που θα δελεασθούν από προσφορές των ρώσων εισβολέων υπογράφουν οι ίδιοι την ετυμηγορία σε βάρος τους.
«Η ετυμηγορία είναι να ακολουθήσουν τους πάνω από 12.000 εισβολείς που δεν μπόρεσαν να καταλάβουν εγκαίρως γιατί δεν θα έπρεπε να επιτεθούν στην Ουκρανία», τόνισε.
Με τη δήλωσή του αυτή ο Ουκρανός πρόεδρος αναφερόταν σε πρόσφατα γεγονότα στα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη της περιφέρειας της Χερσώνας στη νότια Ουκρανία, υπογραμμίζοντας πως η Ρωσία εκεί προσπαθεί «να επαναλάβει τη θλιβερή εμπειρία του σχηματισμού ψευδοδημοκρατιών».
«Εκβιάζουν τοπικούς ηγέτες, ασκούν πίεση σε βουλευτές, ψάχνουν για να δωροδοκήσουν κάποιον», πρόσθεσε.
Στο μεταξύ, η ουκρανική πλευρά έχει δηλώσει ότι πάνω από 12.000 ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο στην Ουκρανία, κάτι που δεν είναι δυνατό να επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή.

Καταστράφηκαν 3.687 ουκρανικές εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής

Ρωσικά στρατεύματα έχουν καταστρέψει μέχρι στιγμής 3.687 ουκρανικές εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Στο μεταξύ, η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι συνεχίζει τις αποστολές αερίου μέσω της Ουκρανίας με όγκους 109,6 εκατ. κυβικών μέτρων, από 109,5 εκατ. κυβικά μέτρα που ήταν την προηγουμένη.

www.bankinmgnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης