Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία ξεπερνά, Κίνα, Ιράν και Συρία ως η χώρα με τις «περισσότερες κυρώσεις» στον κόσμο με 5.581

Η Ρωσία ξεπερνά, Κίνα, Ιράν και Συρία ως η χώρα με τις «περισσότερες κυρώσεις» στον κόσμο με 5.581
Όπως αναφέρει το Statista με βάση τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από το Castellum.AI , η εισβολή του Putin έβαλε την Ρωσία στο αρνητικό επίκεντρο ξεπερνώντας και την Κίνα

Μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, η Ρωσία έχει γίνει η χώρα με τις περισσότερες κυρώσεις στον κόσμο με 5.581 κυρώσεις που ισχύουν επί του παρόντος.
Μεταξύ της αναγνώρισης των περιοχών Λουχάνσκ και Ντόνετσκ ως ανεξάρτητων κρατών στις 22 Φεβρουαρίου και στις 8 Μαρτίου, ο αριθμός των κυρώσεων κατά Ρώσων και οντοτήτων που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και επιλεγμένες χώρες όπως η Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιαπωνία υπερδιπλασιάστηκε σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο.
Όπως αναφέρει το Statista με βάση τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από το Castellum.AI , η εισβολή του Putin έβαλε την Ρωσία στο αρνητικό επίκεντρο ξεπερνώντας και την Κίνα.

Πριν από την εισβολή στην Ουκρανία, το Ιράν ήταν μακράν το κράτος με τις περισσότερες κυρώσεις στην ιστορία με 3.616 ενεργές κυρώσεις από τις ΗΠΑ, τον ΟΗΕ, την ΕΕ και χώρες όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ινδία και το Ισραήλ.
Η σχέση μεταξύ του Ισραήλ και της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν είναι ιδιαίτερα τεταμένη, με τις διαφωνίες γύρω από το οπλοστάσιο του Ιράν και τη γενική εχθρική του στάση έναντι του Ισραήλ να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Η πλειονότητα των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Συρία, η οποία κατατάσσεται τρίτη στη λίστα του Castellum.AI, προέρχεται από τα γεγονότα γύρω από τον συριακό εμφύλιο πόλεμο που ξεκίνησε το 2011.
Μετά τις εμφύλιες αναταραχές σε σχέση με το κίνημα της Αραβικής Άνοιξης, συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του Προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και ένα συνασπισμό ξένων δυνάμεων και εγχώριων παραγόντων που συχνά αντιτίθενται σε βασικά ζητήματα οδήγησε σε μια ανθρωπιστική κρίση εκτοπίζοντας πάνω από τους μισούς από τα 22 εκατομμύρια κατοίκους της Συρίας όλα αυτά τα χρόνια.

Κορυφαία σε αυτό τον γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας είναι η Ελβετία, η ΕΕ και η Γαλλία με 568, 516 και 512 περιορισμούς, αντίστοιχα.
Η συντριπτική πλειονότητα αυτών των κυρώσεων στοχεύει άτομα, και μόνο 366 από τις 2.827 κυρώσεις να απευθύνονται σε οντότητες.
Δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς τους αριθμούς κυρώσεις σε κλάδους όπως τα γενικά εμπορικά εμπάργκο που επιβάλλονται στο φυσικό αέριο ή το πετρέλαιο.
Εκτός από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τα κράτη και τα κυβερνητικά όργανα, περισσότερες από 300 εταιρείες έχουν αποσυρθεί είτε εν μέρει είτε πλήρως από τη ρωσική αγορά σύμφωνα με ερευνητές της Σχολής Διοίκησης του Yale, ανάμεσά τους η Adidas, η Google, η Disney, η Exxon η Volkswagen κ.α.
27015.jpeg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης