Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διακοπή των συνομιλιών για τα πυρηνικά του Ιράν

tags :
Διακοπή των συνομιλιών για τα πυρηνικά του Ιράν
Αποδίδεται σε αίτημα της Ρωσίας σχετικά με τις κυρώσεις
Σχετικά Άρθρα

Οι συνομιλίες στη Βιέννη για τα πυρηνικά του Ιράν διακόπηκαν την Παρασκευή χωρίς συμφωνία, θέτοντας σε κίνδυνο την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Τα πράγματα άρχισαν να καταρρέουν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο όταν η Ρωσία εισήγαγε αίτημα της τελευταίας στιγμής για «εγγυήσεις» ότι οι κυρώσεις που σχετίζονται με την Ουκρανία και οι οποίες προέκυψαν από την εισβολή που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, δεν θα επηρεάσουν την εμπορική της συνεργασία με το Ιράν.
Το αίτημα είχε διατυπωθεί πρώτη φορά το περασμένο Σάββατο 6 Μαρτίου 2022 από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Sergei Lavrov: «Ζητήσαμε γραπτή εγγύηση ότι η τρέχουσα διαδικασία που ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν βλάπτει με κανέναν τρόπο το δικαίωμά μας για ελεύθερο και πλήρες εμπόριο, οικονομική και επενδυτική συνεργασία και στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία με την Ισλαμική Δημοκρατία», είχε δηλώσει ο Ρώσος υπουργός.
Μετά από εβδομάδες συνεχών διαπραγματεύσεων, η διακοπή αυτή αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο να αποτύχουν οι προσπάθειες για επαναφορά της πυρηνικής συμφωνίας του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης